You are using an old version of browser and some interface won't work. We recommend you to update your browser!

Saturs turpināsies pēc reklāmas

3 iemesli, kāpēc izvēlēties ātro saldēšanas iekārtu jeb “šoka kameru”

Unsplash.com/

Unsplash.com/

Uzņēmumiem, kas nodarbojas ar pārtikas produktu tirdzniecību, uzglabāšanu un pārvadāšanu ir svarīgi pēc iespējas ilgāk tos saglabāt svaigus, tāpēc lielu lomu spēlē atbilstošu aukstuma iekārtu izvēle. SIA “Mega Star” norāda, ka viens no labākajiem risinājumiem šīs nozares uzņēmumiem ir ātrās saldēšanas iekārtas jeb tā saucamās “šoka kameras”. Kādas ir to priekšrocības? Raudzījām noskaidrot.

Uz produktiem neveidojas ledus

Ledus, kas veidojas uz produktiem parastās sasaldēšanas laikā, var būtiski ietekmēt preces kvalitāti. Var mainīties preces struktūra, vizuālais izskats un pat tā garša. Iedomājies saldējumu, kas nedaudz pakusis un pēc tam atkal tiek ievietots atpakaļ saldētavā, lai vēlreiz sasaltu. Pēc tam to vairs nav pārāk patīkami ēst. Līdzīgi var būt ar citiem pārtikas produktiem, kurus saldē parastā veidā, neizmantojot “šoka kameras”.

Dziļā produktu sasaldēšana palielina preču derīguma termiņu

Ātra sasaldēšana notiek speciāli tehnoloģiski aprīkotā kamerā, ātri samazinot temperatūru pie ātras gaisa cirkulācijas. Šis process nodrošina, ka pārtikas produktā esošās veselīgās vielas un vitamīnu saturs sasalst, bet garša tā rezultātā nebojājas. Tas ļauj ievērojami palielināt preču derīguma termiņu un bez zaudējumiem piegādāt to veikalu plauktiem vai jebkurai citai produkta realizācijas vietai, un, jo vairāk šādu produktu, jo lielāka uzņēmuma peļņa.

Ātrās saldēšanas kameras veic produktu bakterioloģisko aizsardzību

Jā, tā patiesi ir: Ātra atdzesēšana ātrajās sasaldēšanas kamerās novērš baktēriju izplatību un spēcīgi samazina to dzīves procesu. Veicot parasto sasaldēšanu, lielākajai daļai baktēriju dzīves process turpinās, bet ātrās saldēšanas kamerās kaitīgās baktērijas nevar turpināt attīstīties un vairoties. Tātad kameru pielietojums ļauj saglabāt produkciju ilgu laiku svaigu bez higiēnisku normu pārkāpšanas, kas darbā ar pārtikas produktiem noteikti ir liels ieguvums.

Ja vēlies uzzināt, kā tieši notiek pats saldēšanas process “šoka kamerās”, šeit par to pieejama informācija, savukārt, ja vēlies uzzināt vairāk par sasaldēšanas kameru projektēšanu, kameru aprēķiniem un ierīkošanu sava uzņēmuma telpās, sazinies ar uzņēmumu, kas ir speciālists šajā jomā – SIA “Mega Star”.

Unsplash.com/

Unsplash.com/

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Similar advices

Saturs turpināsies pēc reklāmas