Pīrādziņu mīkla, recepte (Image by congerdesign from Pixabay)
Smeķīgi un gardi speķa pīrādziņi piestāv ne tikai Ziemassvētkiem. Tos var celt galdā jebkurā svinamā dienā neatkarīgi no gadalaika. Pat pavisam parastu dienu var padarīt par ko ļoti īpašu, iesmaržinot māju ar tikko no krāsns izvilktu pīrādziņu aromātu, bet, lai tādus pagatavotu, ir jāpagatavo īstā mīkla. Šeit ļoti laba pīrāgu mīklas recepte, kas ļaus tos pagatavot ātri un viegli.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- 250 g sviesta;
- 250 g skābā krējuma;
- 4 glāzes miltu;
- 0.5 paciņas sausā rauga.
Pīrādziņu mīklas recepte:
- Izkausē sviestu, liec bļodā;
- pievieno skābo krējumu, samaisi;
- pievieno miltus;
- pavisam nelielā daudzumā silta ūdens, izšķīdini sauso raugu, lej klāt bļodā un mīklu kārtīgi samīci;
- mīklu uz pus stundu liec ledusskapī nostāvēties;
- tad ņem ārā no ledusskapja, izrullē, pildi ar speķi vai citu sev vēlamu pīrādziņu pildījumu, iezied ar olu un cep 180 grādos, kamēr pīrādziņi kļūst zeltaini brūni.
Šeit arī citas receptes, kas noderēs:
- Recepte: mīkstie un smeķīgie speķa pīrādziņi;
- Recepte: ātrie pīrādziņi no saldētās rauga mīklas;
- Svētku pīrādziņi vegānu gaumē: ātrā pīrādziņu recepte;
- Pagatavo uzkodas Jāņu galdam – kišs ar dārzeņiem un sāļie mandeļu cepumi.
Gribas pavisam ātri, viegli un garšīgi? Pasūti pīrāgus, kliņģerus un citus gardumus svētku galdam "Franču maizē"!
Pīrādziņu mīkla, recepte (Image by congerdesign from Pixabay)