You are using an old version of browser and some interface won't work. We recommend you to update your browser!

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Gardā Lieldienu pasha – ļoti vienkārša recepte!

Lieldienās nav jāēd olas vien, bet arī saldais biezpiena gardums pasha. Ja kādreiz to gatavoja un ēda vien pareizticīgie, tad mūsdienās tā kļuvusi par plaši baudītu Lieldienu svētku desertu. Pasha tiek gatavota vairākas dienas, tāpēc tagad ir īstais laiks ķerties klāt pie sastāvdaļu sagādes un gatavošanas!

Pashas pagatavošanai Tev vajadzēs:

  • 3 sakultus olu dzeltenumus;
  • 240 ml saldā krējuma;
  • 120 g cukura;
  • 60 ml šķidra medus;
  • 1 tējkaroti vaniļas esences vai 1 vaniļas pāksti;
  • 1 tējkaroti brendija, 1 tējkaroti sarīvētas citrona vai apelsīna miziņas, vai citrona sulas – pēc vēlmes un pieejamības;
  • 900 g biezpiena;
  • 60 g sviesta;
  • Šķipsnu sāls;
  • 100 g vai vairāk žāvētu augļu – vīģes, aprikozes, dateles, plūmes, rozīnes;
  • 50 g riekstu pēc izvēles un gaumes.

Vieglā Pashas recepte

  1. Bļodā sakuļ saldo krējumu ar šķipsnu sāls. Atstāj putukrējumu pagaidām malā.
  2. Atsevišķi sakuļ sviestu ar cukuru, pa vienam pievienojot olu dzeltenumus. Masai pievieno biezpienu, vaniļu, citrona sulu, apelsīna miziņu, brendiju, medu. Visu kārtīgi sajauc.
  3. Masai liek klāt saputoto krējumu, augļus un riekstus. Visu kārtīgi sajauc.
  4. Izklāj sietu ar marli, tajā liek iekšā pashas masu un pašu sietu bļodā ievieto vismaz uz 12 stundām ledusskapī, lai liekais šķidrums notecētu bļodā. Vislabāk pashu nostādināt vēl ilgāk – līdz pat 4 dienām.

Kad pasha nostāvējusies un gatava, to ēd ar svaigiem vai konservētiem augļiem, ogu mērci vai ko citu, kas garšo.

Lasi arī šos rakstus:

Foto: Pinterest

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Similar advices

Loading...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas