Bārmenis un kokteiļu eksperts Andris Reizenbergs ir uz “tu” ar abām nodarbām - gatavošanu un kokteiļu jaukšanu. Šoreiz Andris kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski gatavo pašgatavotu pappardelle pastu ar sēnēm, lai pacienātu brāli Ingusu. Šo vakariņu izmaksas uz personu ir ap 2 EUR, izvēloties Rimi preču zīmes un akcijas produktus. Seko Andra receptei un izbaudi patiesi garšīgu maltīti!
Sastāvdaļas divām porcijām:
Pastai:
- Kviešu milti Rimi 110 g
- Manna 100 g
- Smalkais jūras sāls Rimi 5 g
- Ola 2 gab.
Mērcei
- Sēnes 200 g
- Sīpols (vidējs) 1 gab.
- Citrons 0.5 gab.
- Saldais krējums 200 ml
- Siers Rimi Brie 100 g
- Pipari pēc garšas
- Eļļa cepšanai
Pastas pappardelle ar sēnēm recepte:
- Sajauc kviešu miltus un mannu, pievieno sāli. Izveido bedrīti maisījumā un liec tajā olas. Sajauc visu viendabīgā mīklā. Mīci to uz galda virsmas, kas viegli apkaisīta ar miltiem, apmēram 10–15 minūtes, līdz tā kļūst gluda un elastīga. Ietin mīklu plēvē un atstāj uz 30 minūtēm atpūsties.
- Pēc tam izrullē mīklu plānā kārtā un ar nazi vai makaronu griešanas rīku sagriez pappardelle platās lentēs. Uzvāri lielā katlā ūdeni ar sāli, liec pappardelle verdošā ūdenī un vāri apmēram 3–4 minūtes, līdz makaroni ir gandrīz gatavi, bet vēl nedaudz cieti.
- Sēnes sagriez plānās šķēlītēs. Sīpolu nomizo un smalki sagriez. Lielā pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno sēnes un cep vēl 5–7 minūtes, līdz tās izdala šķidrumu un kļūst zeltaini brūnas. Pievieno citronu sulu, samaisi un ļauj dažas sekundes pavārīties.
- Pielej saldo krējumu un samazini karstumu, vāri vēl dažas minūtes, lai mērce kļūst krēmīga. Sagriez sieru un pievieno to mērcei, maisi, līdz siers izkūst. Pievieno garšvielas pēc garšas.
- Kad makaroni gatavi, izsmel tos no ūdens un pievieno krēmīgajai sēņu mērcei. Samaisi, lai mērce pārklāj makaronus.
Dodies uz Rimi recepšu sadaļu, lai smeltos idejas vakariņām, kas izmaksā patiesi maz, bet garšo fantastiski labi. Mūsu top ieteikumi būtu:
- Katrīnas Dimantas sātīgais vistas un dārzeņu sacepums;
- Justa Sirmā šnicelburgers;
- Edgara un Emīla Kauperu no grupas "Carnival Youth" eksotiskais lēcu dāls;
- Lindas Šeļakovas-Paulauskas svētku fondants.
Foto: Rimi
Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas