Idejas augļu un dārzeņu marinēšanai

Augusts ir pats karstākais laiks marinēšanai, dažāda veida konservēšanai un citu ziemas krājumu sagatavošanai. Ja apnikuši gurķi un sēnes, pamēģini ziemai eksperimentēt un iemarinēt kādu no šīm dārza veltēm:

·       pupiņas — bet noteikti izvēlies kraukšķīgās pupiņu šķirnes

·       bietes, īpaši kombinācijā ar saldajiem sīpoliem

·       kāpostu var ne tikai skābēt, bet arī marinēt, piemēram, kimči

·       acis priecēs dažādu krāsu burkāni burciņās

·       marinēti citroni būs piemēroti marokāņu un indiešu ēdieniem

·       persiki etiķa un kanēļa marinādē būs pašā laikā ziemas spelgonī

·       dažāda veida paprika un pipari, kādi vien pieejami: ķiršu, pepperoni, ungāru u.c.

·       tomātus var marinēt gan zaļus un negatavus, gan nogatavojušos sarkanus

·       gandrīz vai jebko no sezonālajiem produktiem: bumbierus, ābolus, ķiplokus, redīsus, citus Latvijas augļus un dārzeņus.

Jaunām garšām noteikti vērts pamēģināt jaunas garšu kombinācijas, izmantojot neparastus garšaugus no paša dārziņa. Galvenais — nebaidīties eksperimentēt!