Pufīgās rauga pankūkas – viegla recepte brīvdienām

Pixabay.com/

Tie, kuri ar ēst gatavošanu ir uz “Tu”, zina, ka jebkurš ēdiens, kam pievienots raugs, ir jāgatavo ilgi, jo masai ir jāuzrūgst un tas prasa kādu laiciņu. Mēs esam atkoduši nelielu knifu, kā likt raugam uzrūgt nedaudz ātrāk. Visos ēdienos tas nederēs, bet rauga pankūkas mums izdodas, tāpēc piedāvājam šo ātro un vieglo brīvdienu recepti arī Tev. Izmēģini!

Rauga pankūkām būs nepieciešams…

  • 2 glāzes kviešu milti
  • 1.5 glāze piens
  • 2 olas
  • 1 ēdamkarote cukurs
  • Šķipsniņa sāls
  • 1 tējkarote raugs

Pufīgo rauga pankūku recepte

  1. Kastrolītī nedaudz uzsildi pienu;
  2. Raugu sajauc ar cukuru, pēc tam lej klāt uzsildīto pienu, kārtīgi samaisi;
  3. Citā traukā sakul olas, pievieno uzsildīto piena, rauga, cukura maisījumu un sāli, kārtīgi samaisi;
  4. Iesijā masā iekšā miltus, visu kārtīgi samaisi;
  5. Liec mīklu uzrūgt mūsu ātrajā paņēmienā: Uz uguns liec kastroli ar ūdeni un ļauj tam uzvārīties, tad pa virsu (ūdens peldē) liec sagatavoto mīklu un pāri tai pārklāj dvieli. Mīkla ir gatava tad, kad uz tās parādījušies daudz mazi burbulīši (parasti tas notiek pēc 15 – 30 minūtēm) ;
  6. Vēlreiz samaisi mīklu un sāc cept.

Gatavās pankūkas pasniedz ar svaigām ogām, ievārījumu vai kļavu sīrupu.

Lai labi garšo!