10 iemesli, kāpēc burkānu sula jādzer katru dienu

Burkānu sula (Image by Couleur from Pixabay)

Burkāns ir otrs populārākais dārzenis Latvijā pēc kartupeļa un tas ir arī ļoti, ļoti veselīgs. Īpaši burkānu sula, ko ražas laikā svaigā veidā  ir ieteicams dzert ik dienu. Ieteicamā dienas deva ir 200 grami sulas, bet, ja vēlies uzņemt kārtīgu vitamīnu devu ārstniecības nolūkos, jāizdzer ir vismaz 3 glāzes. Šeit esam apkopojuši 10 iemeslus, kādēļ šo sulu iekļaut ikdienas uzturā.

  1. Burkāni satur veselībai un organismam nepieciešamus vitamīnus - B1, B2, K, PP un E vitamīnus – kā arī kāliju, dzelzi, cinku, jodu, fosforu un citas nepieciešamās minerālvielas;
  2. Burkānu sulā esošais kālijs organismam ir nepieciešams, jo tas palīdz cīnīties ar stresu un trauksmi. Šī iemesla dēļ rudens ir ļoti piemērots laiks, kad uzsākt burkānu sulas kūri;
  3. Burkānu sula palīdz asinsritei, paaugstinot hemoglobīna līmeni, un ir ļoti vērtīga tiem, kuri cieš no mazasinības. Tas tādēļ, ka dārzenī ir dzelzs un mangāns. Lietojot burkānu sulu uzturā regulāri, samazinās infarkta risks;
  4. To ir ieteicams dzert, ja rodas problēmas ar acīm vai redzi, īpaši gadījumos, kad problēmas rodas lielas acu piepūles dēļ, piemēram, ikdienā strādājot pie datora;
  5. Burkānu sula vairo enerģiju, tāpēc ar to var sākt dienu. Nomaini kafijas krūzi pret glāzi burkāna sulas un pārliecināsies par burkānu vērtību;
  6. Burkāns ir ļoti vērtīgs dārzenis zobiem, jo, tos graužot, uzlabojas zobu veselība. Savukārt, burkānu sula palīdzēs smaganām būt veselām;
  7. Burkānu sula uzlabo ādas veselības stāvokli un palīdz atbrīvoties no dažādām ādas slimībām. Tāpat to ir ieteicams dzert, ja vēlies iegūt dabīgu, vienmērīgu iedegumu sauļojoties;
  8. Burkānu sulā ir selēna, kas ir nozīmīgs mikroelements  imūnsistēmas darbībai. Selēns aizsargā ķermeņa šūnas no ļaundabīgu audzēju veidošanās;
  9. Tā attīra cilvēka organismu no liekā, aktivizē asins mikrocirkulāciju sīkajos asinsvados un uzlabo skābekļa piegādi šūnām;
  10. Burkānu sula jādzer, ja vēlies samazināt svaru, jo šis dārzenis veicina kuņģa un aknu darbību, aizkuņģa un siekalu dziedzeru sekrēciju, uzlabo ēstgribu un normalizē gremošanu, kā arī atveseļo zarnu mikrofloru.

Lasi arī šos rakstus un uzzini, kādi pārtikas produkti vēl jāiekļauj ikdienas ēdienkartē: