Aveņu – mango sangrijas ledus saldējumi RECEPTE pieaugušajiem

tasty.co

Karstajā laikā atvēsināties vēlas ne tikai bērni, tāpēc esam sagatavojuši saldējuma recepti pieaugušajiem. Mājās gatavoti ledus saldējumi, ar vīna niansēm būs īstais našķis, ko baudīt šajā nedēļā.

Svaigo produktu uzturvērtība ir šāda – 100 gramos aveņu atradīsi 52 kalorijas, 12g ogļhidrātu (no tiem 7g šķiedrvielu, 4.4g cukura), 1,2g olbaltumvielu. Avenes satur A vitamīnu un C vitamīnu, kā arī dzelzi, kalciju un magniju. 100 gramos mango ir 59 kalorijas, 168mg kālija, 15g ogļhidrātu (no tiem 14g cukura, 1,6g šķiedrvielu), 0,8g olbaltumvielu. Mango atradīsi A vitamīnu, C vitamīnu, kalciju un magniju.

Sastāvdaļas (12 saldējumiem):

165g mango, sagriezts
60g svaigu aveņu, atsevišķi 24 veselas avenes
480ml rozā vīna
240ml citrona-laima limonāde
60ml dzēriena “Triple sec”

Papildus:

Kociņi, kurus likt saldējumā
Trauciņi, kuros saldēt saldējumu

Pagatavošana:

1. Blenderī sajauc mango, 60g aveņu, vīnu, limonādi un “Triple sec” un jauc līdz izveidojusies viendabīga masa

2. Ievieto 2 avenes katrā trauciņā

3. Salej masu trauciņos, uzliec vāku vai kaut ko, kas novērsīs masas izlīšanu. Iedur kociņus masā

4. Ievieto saldētavā, saldē vismaz 4 stundas, labāk atstāt uz nakti

5. Uzmanīgi izņem saldējumu no trauciņiem

6. Lai labi garšo!