Biešu kvass: recepte, kas ļaus dzērienu baudīt jau pēc 3 dienām

Biešu kvass (Image by congerdesign from Pixabay)

Turpinot pašu gatavoto, gardo, veselīgo kvasu sēriju, papildus maizes kvasam, piedāvājam recepti, kas ļaus pagatavot biešu kvasu. Parasti to gatavo rudenī vai ziemā, kad bietes tikko novāktas un ķermenim ir nepieciešami tik ļoti vērtīgie vitamīni, bet biešu kvasu var pagatavot arī vasarā, jo bietes veikalos ir nopērkamas visu cauru gadu. Pārsteidz svētku viesus ar šo brīnumaini gardo un veselīgo dzērienu.

Biešu kvasa pagatavošanai nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

  • 100 g svaigu bie­šu;
  • 50 g apceptas rudzu maizes ga­ro­ziņu;
  • 60 g cukura;
  • 1 litrs novārīta vai avota ūdens (ja vēlies pagatavot vairāk šī dzēriena, pārējās sastāvdaļas attiecīgi jāsarēķina, izmantoto ūdens litru daudzumam)

Biešu kvasa recepte:

  1. Bieti sagriež salmiņos, ieliek burkā un pārlej ar ūdeni;
  2. pie­vieno pārējās sastāvdaļas;
  3. burkas kak­­liņu pār­­sien ar marli un atstāj tumšā vietā 3 dienas.

Pēc tam to var pārliet plastmasas pudelēs vai mazākās stikla burciņās un glabāt le­dus­skapī. Šī kvasa gla­bā­šanas laiks ir 3 – 4 dienas.

Pēc garšas tas ir maigs un ar patīkamu aromātu, tāpēc varētu garšot arī bērniem.