Cidoniju sīrups – pavisam viegla recepte ziemas vitamīnu devai

Pixabay.com

Cidonijas ir bagātīgs vitamīnu avots, jo uzlabo sirdsdarbību, veicina vielmaiņu un stiprina cilvēka imunitāti. Tās satur gandrīz četras reizes vairāk C vitamīna nekā āboli, un tās ir bagātas ar pektīnvielām, minerālvielām, provitamīnu A, kāliju, kalciju, magniju, dzelzi, fosforu un daudzām citām cilvēka organismam nepieciešamām vielām. Ne visiem ir pa prātam cidoniju skābā garša, bet, pagatavotas sīrupā, tās ir ļoti gardas un veselīgas! Izmēģini šo vienkāršo cidoniju sīrupa recepti un baudi šo vitamīnu devu arī ziemā!

Kas šai receptei būs nepieciešams?

Šim vitamīnu sīrupam tev būs nepieciešamas tikai 2 sastāvdaļas:

  • Cidonijas
  • Cukurs

Labākais šajā receptē ir tas, ka nav nepieciešams noteikts cidoniju daudzums. Vari salasīt pie mājas esošās, vari izmantot kilogramiem. Viss atkarīgs no paša rosības.

Cidoniju sīrupa recepte

Kā šādu sīrupu pagatavot?

  1. Salasītās cidonijas kārtīgi nomazgā un sagriez šķēlītēs;
  2. Apber tās ar cukuru. Ieteicamā proporcija ir 1:1, piemēram, 1 kg cidoniju un 1kg cukura. Pievienojot mazāk cukura, sīrupa būs mazāk, bet tas būs koncentrētāks;
  3. Atstāj cidonijas ar cukuru uz diennakti pastāvēt traukā;
  4. Nākošajā dienā iegūto šķidrumu liec uz plīts un uzkarsē gandrīz līdz vārīšanās temperatūrai. Tad ņem no uguns nost un ļauj tam atdzist;
  5. Sapildi iegūto sīrupu burciņās vai pudelēs.

Lūk, esi ieguvis sīrupu, ko ziemā ēst tāpat vien vai pievienot klāt dzērieniem. Pluss, vari izmantot arī cidoniju šķēlītes, kas palikušas pāri. Tās var izžāvēt un sanāks lielisks ziemas našķis. Iepildi tās skaistās burciņās un uzdāvini kādam kā dāvanu Ziemassvētkos!