Izcili gardā ābolu plātsmaize

Vasaras beigas un rudens ir lielais ābolu ražas laiks. Kad ievārījumi savārīti, sulas iztecinātas, vēderi jau pilni ar svaigiem āboliem un liela daļa jau sažāvēti, ko vēl iesākt? Jau piedāvājām ceptu ābolu deserta recepti, vai jau izmēģināji to? Šoreiz piedāvājam izcilu uz mēles kūstošu ābolu plātsmaizes recepti.

Nepieciešams:

  • 2 olas
  • Glāze cukurs
  • Glāze milti
  • Vanilīna cukurs 1, ēd.k.
  • Āboli vismaz 1kg (jo vairāk, jo garšīgāk)
  • Krējums, 200g
  • Kartupeļu ciete 1 tējk.
  • Kanēlis, 1 ēd.k.

Pagatavošana:

Uz lielo standarta kantaino cepešpannu porcijas jāreizina ar 3. Ābolus sagriež smalki un daudz. Olas sakuļ ar cukuru stingrās putās, pakāpeniski maisot līdz viendabīgai masai, pievieno miltus. Masu lej uz pannas, kurā ieklāts cepamai papīrs. Pa virsu blīvi izkārto ābolus (ja sagriezti šķēlēs) vai uzber ābolu kubiciņus un nedaudz pieblietē. Cep 180 grādos, aptuveni 40 minūtes. Pa to laiku samaisa krējumu ar cukuru un kartupeļu cieti un kanēli. Kanēli var nejaukt krējumā bet pēc vēlēšanās pārbērt pāri. Masu uzlej sacepumam, kad kūka gandrīz gatava, pacep 5 – 10 minūtes, atdzesē un ēd. Labu apetīti!

Citas interesantas un vērtīgas receptes: