Kā izplānot banketu, lai tas noritētu bez aizķeršanās?

pexels.com

Gardi ēdieni, atbilstoši dzērieni, patīkama atmosfēra un lieliska kompānija – tā izskatās izdevies bankets no viesu puses. Lielajam darbam, kas ieguldīts pasākuma plānošanā un organizēšanā, nemaz nav jābūt pamanāmam.

Ar ko jāsāk, kad izlemts organizēt banketu?

  • Banketa mērķis – viss sākas ar galveno ideju, kādam notikumam par godu tieši bankets tiks organizēts: vai tā būs dzimšanas diena, kāzas, korporatīvais pasākums, saderināšanās vai jebkāds cits iemesls, ko ir nolemts atzīmēt.
  •  Jāsaprot kopējais budžets – cik daudz naudas paredzēts iztērēt visa pasākuma organizēšanai. Trīs galvenās pozīcijas, kam jāparedz proporcionāli vislielākie līdzekļi ir telpu īre, ēdienkarte un izklaide. Tomēr ar to visi tēriņi nebeigsies, tāpēc kopējai budžeta uzskaitei jābūt pēc iespējas pilnīgākai, lai būtu skaidrs, cik naudas var novirzīt neparedzētiem tēriņiem. 
  • Jāizvēlas stils un tēma –  tematisks pasākums vienmēr ir daudz interesantāks un izklaidējošāks viesiem, tomēr prasa arī papildus rūpes, jo jāizvēlas atbilstošas dekorācijas un izklaides, kā arī jāpielāgo ēdienkarte un jālūdz viesiem ievērot dreskods.

Idejas populārām banketu tēmam:

·         Lieliskais Getsbijs – 1920. -1930. gadu glamūrs un bohēma, kad atļauts bija viss, kas nebija aizliegts;

·         Alise Brīnumzemē – radošo izpausmju kvintesence, komplektā ar smalkām kūkām un īpašām tējas ceremonijām;

·         Masku balle – noslēpumaina un izsmalcināta atmosfēra, ko papildina spēles un slepenu ēdienu degustācijas;

·         Čārlijs un šokolādes fabrika – īpaši salds pasākumss kā atsauce uz populāro filmu un grāmatu;

·         Vella kalpi – latviešu tautas klasika, kas garantēs, ka viesi dodas mājās labi izlustējušies un pilniem vēderiem.

  • Norises vieta un laiks - vietai jābūt ērti sasniedzamai atkarībā no diennakts laika, kad plānots pasākums. Ideālā variantā tuvu viesu dzīvesvietām, ar labu sabiedriskā transporta satiksmi un pietiekami plašu autostāvvietu – lai nokļūšana uz to nesagādātu problēmas nevienam aicinātajam. Jāizvēlas laiks, kas ir saprātīgs, atkarībā no pasākuma specifikas, piemēram, bērnu dzimšanas dienas labāk organizēt dienas gaišajā laikā, tāpat jāņem vērā vai pasākums tiks organizēts darba dienā vai brīvdienā. Vēl vietas izvēlē liela nozīme ir banketa tēmai – interjeram jāatbilst un jābūt harmonijā ar pasākuma stilistiku.

  •  Ēdienkarte un dzērienkarte – jānoskaidro, vai izvēlētā banketa vieta piedāvā arī ēdināšanas pakalpojumus un apkalpošanu banketa laikā. Ja nē – jāatrod speciāls ēdināšanas uzņēmums. Ēdienkartei un dzērieniem jābūt pietiekamā izvēlē un dažādībā, lai paēst varētu visi. Jāņem vērā, ka viesiem var būt alerģija no dažādiem pārtikas produktiem vai atsevišķu produktu nepanesamība, kāds ievēros veģetāru vai vegānu ēšanas režīmu. Ja plānots vakars ar alkoholiskiem dzērieniem – jāpārliecinās, ka viesi, dodoties mājās, nesēžas pie stūres reibumā.
  • Izklaides – atkarībā no pasākuma specifikas un budžeta iespējams nolīgt gan mūziķus, gan vakara vadītāju un īpašus šovmeņus, bet tikpat labi var pašu spēkiem organizēt gan dejas, gan viktorīnas un citas spēles.

Restorāns “Talifa” piedāvā savās telpās organizēt gan kāzu svinības un citus saviesīgus pasākumus, gan korporatīvās ballītes un preses konferences. “Talifa” ir ģimenes restorāns, kas specializējas mājas virtuvē, rūpējoties par savu viesu labsajūtu.