Kā notīrīt gaļas dēlīti?

Gaļas dēlītis, Photo by Good Soul Shop on Unsplash

Ir svarīgi zināt, kā notīrīt gaļas dēlīti, īpaši pēc neskaitāmo svētku maltīšu gatavošanas, pretējā gadījumā tas kļūs par lielisku vidi kaitīgām baktērijām, turklāt koka dēlīši mēdz pievilkties arī ar spēcīgu ēdiena smaržu, kas ar laiku pārvēršas smakā. Iespējams, uz dēļa ir griezta zivs, smalcināti sīpoli vai ķiploki, taukaina gaļa… To visu nebūt nav tik vienkārši nomazgāt vienkārši ar karstu ūdeni un trauku mazgājamo līdzekli. Lūk, dažas idejas, ko vari izmēģināt gaļas dēļa notīrīšanai.

Etiķis

Etiķis satur etiķskābi un tā lieliski nodezinficēs dēlīti, kā arī neitralizēs tādas ar pārtiku saistītas slimību baktērijas kā Salmonellu. Turklāt etiķis neitralizē arī smakas.

Sāls

Pēc tam, kad koka dēlītis ir nomazgāts ar karstu ūdeni un trauku mazgājamo līdzekli, noberz to ar mitru drāniņu, kas iemērkta sālī. Sāls ir abrazīvs un tas labi noņems traipus un netīrumus. Turklāt, ja sajauksi to ar etiķi un citronu - pazudīs arī smakas.

Ūdeņraža peroksīds

Ūdeņraža peroksīds ir drošs baktēriju iznīcinātājs, turklāt tas būs lielisks palīgs gaļas dēļa notīrīšanai pēc gaļas griešanas. Izmanto papīra dvieli un ūdeņraža preoksīdu, bet pēc tam rūpīgi dēlīti noskalo, pirms atkārtoti sāc lietot.

Cepamā soda

Periodiski centies notīrīt koka griešanas dēlīti ar cepamo sodu, kas sajaukta ar ūdeni. Tas ir drošs produkts, kas nav toksisks, turklāt cepamā soda ir efektīvs tīrīšanas līdzeklis, kas palīdzēs ūdenī izšķīdināt netīrumus un taukus.

Citroni

Ja pēc sīpolu vai citu produktu smalcināšanas dēlītim ir pieķēries nepatīkams aromāts, norīvē to ar citrona pusīti. Pēc tam nosusini ar papīra dvieli un uzglabā sausā vietā. Citronskābe gan ir pārāk vāja, lai dezinficētu dēli, taču smakas novērst tas palīdzēs.

Izlasi arī: