Kā pagatavot marinētas sviesta pupiņas ziemai?

Marinējumi ziemai (Unsplash.com)

Viens no gardākajiem pagraba našķiem ir marinētas sviesta pupiņas. No ziemas krājumiem tās vienmēr pazūd pirmās. Šis gardums der gan kā uzkoda pie kāda stiprāka dzēriena, gan bērnu ballītēm.

Receptei nepieciešams:

  • 3 kg sviesta pupiņu
  • 5 nelieli burkāni
  • Ķiploka daiviņas

Sastāvdaļas marinādei:

  • 1 glāze 9% etiķa
  • 2 glāzes ūdens
  • 1 glāze cukura
  • 0.5 glāze eļļas
  • 3 ēdamkarotes sāls

Marinēto pupiņu recepte:

  1. Sagatavo sviesta pupiņas tālākai gatavošanai – kārtīgi nomazgā zem tekoša ūdens, nogriez abus galiņus, sagriez pāksti 4 daļās;
  2. Nomizo burkānus, sagriez ripiņās;
  3. Lielā katlā salej visas marinādes sastāvdaļas un liec uz plīts 5 minūtes vārīties;
  4. Kārto sviesta pupiņas burciņās pamīšus, pa vidu ik pa laikam ieliekot burkānu ripiņas, virspusē liec šķēlītēs sagrieztu ķiploku;
  5. Kad viss sakārtots, lej virsū karstu, kārtīgi samaisītu marinādi, aizskrūvē burciņas, ļauj tām atdzists un nogādā pagrabā.

Veseli ēduši!