Kabaču un citrona ievārījuma recepte

Kabaču ievarījums (Image by Lamiaa GH from Pixabay)

Kad kabaču raža bijusi īpaši liela, rodas jautājums: “Kur tos visus likt?” Daļa dārzeņu izmantota dažādos ēdienos, daļa uzdāvināta draugiem un radiem, lai arī viņiem tiek vērtīgie vitamīni, daļa realizēta ziemas krājumos, un interesantākais no tiem manā pagrabā ir kabaču ievārījums. To gatavoju ar citronu un ingveru, lai ievārījumu padarītu vēl vērtīgāku. Lūk, recepte, kas ļaus no dārzeņa pagatavot gardu ievārījumu ziemai.

Kabaču un citrona ievārījumam būs nepieciešams:

  • 1,5 kg kabaču;
  • 1 liels citrons;
  • 50 g ingvera saknes;
  • 300 g ievārījuma cukura.

Recepte:

  1. Sagatavo kabačus – nomazgā, nomizo, izņem sēklas, sagriez nelielos gabalos;
  2. Liec tos katlā, pāri pārlej nedaudz ūdeni un uz 10 minūtēm sautē ar uzliktu vāku;
  3. Nomizo un smalki sarīvē ingvera sakni;
  4. Nomazgā un smalkos gabaliņos sagriez citronu ar visu miziņu;
  5. Citā kastrolī lej 200 ml ūdens, pievieno ingveru, citronu un cukuru. Pagaidi, kamēr savārās un lej virsū kabaci;
  6. Ievārījumu vāri uz mazas uguns, ik pa laikam apmaisot, kamēr gabaliņi kļuvuši ļoti mīksti un šķist laukā.

Lasi arī citas ziemas krājumu receptes: