Kādiem ēdieniem noteikti jābūt uz banketa galda?

Jubilejas, korporatīvie pasākumi darbā, semināri un konferences, svinības ar draugiem vai ģimeni – jebkura kopā sanākšana lielākā vai mazākā lokā prasa arī cienastu. Ja laika ir maz, bet ēdāju daudz, pasūtīt izbraukuma banketu ir labākais iespējamais risinājums, lai visi būtu apmierināti.  Tā kā gaumes mēdz atšķirties, svarīgi, lai uzkodu piedāvājumā valda dažādība.

Kā gudri izvēlēties uzkodas banketam?

  • Jāņem vērā dienas laiks, kurā pasākums notiks – jo agrāk, jo vieglākām jābūt ēdienam.
  • Pareizi jāaprēķina uzkodu daudzums, vadoties pēc pasākuma ilguma un cilvēku skaita. Ja nav skaidrs, cik daudz vajadzēs – jautā pēc padoma banketa klājējiem, viņiem ir pieredze un zināšanas.
  • Ja personīgi pazīsti visus viesus, noteikti aptuveni nojaut, ko kurš ēd un kas kuram negaršo. Tomēr lielos pasākumos izdabāt katra vēlmēm nav reāli, tāpēc saplāno ēdienkarti tā, lai daži uzkodu veidi būtu bez gaļas vai zivīm - veģetāriešiem, daži bez dzīvnieku izcelsmes produktiem – vegāniem un daži bez glutēna (kviešu, rudzu, miežu, auzu produktiem) – celiakijas slimniekiem.
  • Balansē garšas un tekstūras tā, lai uz galda ir atrodamas gan svaigas un kraukšķīgas, gan bagātīgas un krēmīgas, gan maigas, gan pikantas uzkodas.

Tradicionāli iecienītākās uzkodas banketos:

  • Pīrādziņi – speķa, kāpostu, buljona;
  • Svaigi dārzeņi un augļi;
  • Smalkmaizītes – magoņu, kafijas un biezpiena;
  • Mini picas un burgeri;
  • Groziņi ar salātiem – siera, krabju;
  • Lašmaizītes un ķilavu maizītes;
  • Siera plates;
  • Kruasāni ar dažādiem pildījumiem;
  • Gaļas plates;
  • Kapkeiki un mafini;
  • Rosols;

Interesantas uzkodas, kas atsvaidzinās banketa galdu ar jaunām garšām:

  • Pavasara rullīši (spring rolls) ar dažādiem pildījumiem, piemēram, lasi un spinātiem, avokado un tomātiem, šķiņķi un sieru, vistu un pesto;
  • Mini kiši – ar zilo sieru, ar fetu un saulē kaltētiem tomātiem, ar šķiņķi;
  • Dārzeņu un baklažānu ikri, grillēti baklažāni ar riekstu vai tomātu mērci;
  • Tapas ar kaltētiem tomātiem un brinzu, tapas ar šķiņķi, saldo piparu un olu, tapas ar salami un marinētu gurķi;

Safie mobīlie banketi piedāvā pasūtīt dažādas uzkodas no plašā piedāvājuma klāsta, kuras paši gatavo, piegādā un palīdz arī noformēt galdus. Visi ēdieni tiek gatavoti uz vietas Safie konditorejā no svaigiem produktiem un pēc pārbaudītām receptēm.