Kāpēc izvēlēties organiski audzētu gaļu

pexels.com

Bioloģiski audzētos produktos ir vairāk vitamīnu, minerālvielu, vērtīgo omega-3 taukskābju un tie uzturvērtības ziņā sniedz daudz vairāk labuma. Turpretī neorganiski audzētā gaļā ir pieļaujama dažādu vielu klātbūtne, kas ne tikai nav nepieciešamas cilvēka organismam, bet var arī kaitēt, ja tiek uzņemtas regulāri un lielos daudzumos.

Ko tu patiesībā apēd, ja izvēlies neorganiski audzētu gaļu?

1. Piedevas. Daudzās tirdzniecības vietās izplatīta prakse ir svaigajā gaļā veikt ūdens, sāls un nātrija fosfāta maisījuma injekcijas, kas ne tikai rada papildus svaru (tātad tu samaksā vairāk par mazāku daudzumu gaļas), bet arī pagarina gaļas derīguma termiņu. Savukārt dārgākais gaļas veids – filejas tiek papildinātas ar hidrolizētām olbaltumvielām, lai tās kļūtu mīkstākas un garšas bagātākas.

2. Antibiotikas. Masveidā audzējot liellopus un citus gaļas dzīvniekus, tie nereti ikdienā saņem antibiotiku devu neatkarīgi no tā, vai tas ir, vai nav nepieciešams. Organiski audzētiem dzīvniekiem ir daudz spēcīgākas imūnsistēmas, turklāt, ja saslimst viens dzīvnieks, viņš tiek nodalīts no pārējiem, nevis pārējie profilakses nolūkos saņem antibiotiku devu.

3. Hormoni. Kopumā ir seši hormoni, kurus ir atļauts izmantot gaļas lopu audzēšanā. 3 no tiem ir sintētiski , 3 - dabīgi. Ja dzīvnieki netiek audzēti organiskos apstākļos, tie saņem vismaz vienu, bet iespējams arī visus sešus hormonus. Tas tiek darīts ar nolūku samazināt barības izmaksas un paātrināt audzēšanas efektivitāti. Cilvēks, regulāri ēdot neorganiski audzētu gaļu, uzņem arī šos hormonus, kas var izraisīt reproduktīvās un vielmaiņas problēmas.

Izvēloties organiski audzētu gaļu, netiek uzņemtas ne piedevas, ne antibiotikas, ne hormoni. Turklāt tādā veidā tu atbalsti arī dzīvnieku labturības apstākļus, atbalsti vietējos lauksaimniekus un bioloģiskās lauksaimniecības nozari kopumā, kā arī ieguldi savā veselībā ilgtermiņā.

SIA Baltiņš piedāvā bioloģisku liellopu, jaunlopu, aitas un jēra gaļu no Latvijā audzētiem dzīvniekiem, kuri dzīvojuši labvēlīgos apstākļos, tikuši brīvā dabā un ēduši svaigu pļavas zāli.