Karaliskās siermaizes jeb CRQUE MONSIER Zanes gaumē

“Našķoties” TV sezonas noslēguma sērija būs īpaša, un īpaši būs arī tās viesi. Šoreiz kulinārijas bloga un grāmatas “Našķoties” autore Zane Grēviņa sāks ar svarīgākās dienas ēdienreizes – brokastu – gatavošanu. Un kas gan var būt gardāks par franču stila brokastu karstmaizēm ar sieru? Kopā ar cienastu viņa dosies uz Rīgas populārāko brokastu vietu – Katkevich. Sarunā ar Renāru, Mārtiņu, Montu un Lauru – skaidrosim, kā šajos izaicinošajos laikos nepazaudēt sevi, draugus, biznesu, kopīgas maltītes, sarunas un kopā būšanu. Iedvesmojies jaunām kulinārijas virsotnēm un dzīvo garšīgi kopā ar ēdienu blogeri Zani Grēviņu un raidījuma “Našķoties” - ceturtdienās lietotnē “Shortcut”, bet sestdien, 21. novembrī plkst. 9:35 televīzijā sievietēm “STV Pirmā!”    

Sastāvdaļas ( 2 porcijas)

·       400 ml piena

·       300 g Krievijas siera

·       50 g sviesta

·       30 g kviešu miltu

·       30 g Parmas tipa siera

·       šķipsniņa svaigi rīvēta muskatrieksta

·       šķipsniņa Kajennas piparu

·       šķipsniņa maltu melno piparu

·       sāls pēc garšas

·       150 g plāni sagriezta šķiņķa šķēlīšu

·       4 paliela izmēra “Katkevich” skābmaizes šķēles

·       1 ēdamkarote Dižonas sinepju

·       maurloki pasniegšanai

 

Pagatavošana

1.     Pagatavo mērci. Katliņā izkausē sviestu, pievieno miltus, maisot visu gatavo 2 minūtes, tad pakāpeniski pievieno pienu.

2.     Viendabīgas konsistences mērces masā iemaisa rīvēto muskatriekstu, Kajennas piparus, melnos piparus, sāli un 130 g rīvēta Krievijas siera. Mērci nedaudz atdzesē.

3.     Uz pannas izkārto divas no četrām maizes šķēlēm, tās apziež ar pagatavoto mērci, tad pārklāj ar dažām Krievijas siera šķēlēm, virs tām izkārto plāni sagrieztu šķiņķi, to pārziež ar sinepēm un atkārtoti pārklāj ar siera šķēlēm.

4.     Atlikušās divas maizes šķēles apziež ar pagatavoto mērci, tad novieto uz augšpusē esošajām siera šķēlēm, vēlreiz ar mērci pārklāj arī maizes šķēļu virspusi, pārber ar sarīvētu atlikušo Krievijas sieru un sīki sarīvētu Parmas tipa sieru.

5.     Pannu liek līdz 230 °C temperatūrai sakarsētas cepeškrāsns augšēja daļā, un maizītes gatavo ventilatora režīmā apmēram 15–20 minūtes.

6.     Gatavas maizītes pasniedz karstas, apbērtas ar smalki sakapātiem maurlokiem.