Ko latvieši šogad cels Ziemassvētku galdā?

pixabay.com

Mandarīni, piparkūkas, sautēti kāposti, cepeši – tie ir tikai daži no tradicionālajiem ēdieniem, bez kuriem liela daļa latviešu nespēj iedomāties savu svētku galdu. Tomēr, katrai ģimenei ir arī savi, ne tik populārie ēdieni, bez kuriem svētki neskaitās īsti izdevušies.

Anna, 34 gadi : Mūsu ģimenes Ziemassvētki nav iedomājami bez tītara cepeša. Tītaru pildām ar āboliem un jau gadus desmit tas ir obligāts Ziemassvētku ēdiens.

Juris, 40 gadi : Ziemassvētkos vienmēr paši kūpinām zivis. Nu jau tā kļuvusi par tradīciju.

Alise, 24 gadi : Uzkodām vienmēr gatavojam izsmalcinātu sieru plati, ko baudām kopā ar attiecīgi piemeklētiem vīniem. Tradicionālie cepeši, pēdējos gados, mūsu ģimenē nav pārāk lielā cieņā.

Viktorija, 45 gadi : Pēdējos gadus Ziemassvētkos, papildus ierastajam, gatavojam karamelizētus burkānus. Tā ir lieliska piedeva svētku cepetim. Burkānus karamelizēju izmantojot brūno cukuru, sviestu un ingveru.

Sandis, 30 gadi : Mūsu ģimenē svētki bez rosola, nav nekādi svētki. Tam jābūt vienmēr.

Eva, 32 gadi : Bērnu mīļākais ēdiens ir krāsnī cepti kartupeļi, līdz ar to tie vienmēr tiek gatavoti kā piedeva gaļas vai zivs ēdieniem. Lai piešķirtu vairāk svētku garšas, kartupeļus pārkaisu ar rozmarīnu.

Edvīns, 34 gadi : Viena konkrēta ēdiena, bez kura nevarētu iztikt, nav. Bet, manuprāt, sautēti kāposti Ziemassvētkiem ļoti piestāv.

Jolanta, 41 gads : Piparkūkām jābūt un kūkai ‘’ Cielaviņa’’ obligāti. Ar bērniem cepam arī dažādus cepumiņus. Esam saldumu mīļi.

Zane, 38 gadi : Pēdējā laikā dodam priekšroku jūras veltēm. Šogad tās būs gan pamatēdienā, gan arī uzkodās.

Evelīna, 28 : Man ir sava pīles recepte. Pīli pildu ar apelsīniem un klāt gatavoju arī apelsīnu mērci.