Krāsnī cepta maizīte

Agrākos laikos lielākā mājas vērtība bija plīts virtuvē, ap kuru pulcējās ģimenes locekļi un viesi. Krāsns mutē cepa gardus pīrāgus un maizīti, kā arī tā deva mājīgumu siltumu. Mūsdienās malkas krāsnis un plītis ir atkal kļuvušas pieprasītas, jo cilvēki bija aizmirsuši, bet nu sāk atcerēties un novērtēt, cik mīlestības pilna garša piemīt krāsnī ceptai maizītei.

Kur uzstādīt maizes krāsnis un plītis

Aplams ir uzskats, ka krāsnis un plītis uzstādāmas tikai vasarnīcās vai lauku mājās. Ir daudzi dzīvokļi, kuros krāsns kalpo apkurei un arī ēst gatavošanai. Nav noslēpums, ka ar malku apkurināmā plītī gatavots ēdiens garšo vislabāk. Ja senos laikos bija standarta veida plītis un daža veida krāsnis, tad mūsdienās izvēle ir ļoti plaša. “Tulikivi” krāsnis pielāgojamas ne tikai pēc dizaina, bet arī pēc materiāla un krāsas.

Kur maizīti izcept

Virtuves malkas plītis ir gadsimtiem pārbaudītas vērtības gan apsildei, gan gatavošanai. “Tulikivi” malkas plītis ir jaudīgākas un mūsdienīgākas, piemērotas pat pilsētu dzīvojamiem namiem.  Tās vienmērīgi un ātri uzsilst, kā arī izdala siltumu, ar kuru apkurināt iespējams pat līdz 100m2.

Kamīnkrāsnis ar cepeškrāsni ir modernāks variants apsildei un gatavošanai. Papildus tām pašām funkcijām, ko pilda malkas plītis, tām piemīt estētiskais šarms, jo kurinot var priecāties un sildīties pie kamīna. Dzīvas uguns redzamība sniedz īpašu noskaņu.

Malkas krāsnī gatavots ēdiens atšķiras no gāzes vai elektriskajā plītī gatavota ar ne tikai neatkārtojamo garšu, bet arī ar smaržu, jo malciņai sadegot, rodas īpaši patīkams un nostaļģisks aromāts, kuru novērtēs ikkatrs. Arī vērtība pagatavotajam ēdienam ir pavisam cita – dzīvā uguns to padara neizmērojamu.

Saldskābmaizes recepte

Saldskābmaize ir īstena latviešu maize, kura ļoti iecienīta Latgalē. Maize, cepta pēc šīs receptes “Tulikivi” virtuves malkas plītī vai kamīnkrāsns cepeškrāsnī garšo izcili!