Kvalitatīvs cienasts – galvenais priekšnosacījums izcilai ballītei

pixabay.com

Paēdis viesis ir apmierināts viesis - šis fakts zināms ikvienam, kuram ir nācies rīkot lielāku vai mazāku pasākumu. Ir brīnišķīgi, ja namamātei vai namatēvam ir atlicis laiks pašiem sastādīt ēdienkarti un pašiem šo izsmalcināto maltīti arī pagatavot. Tomēr nav nekāda nelaime, ja dažādu iemeslu dēļ šādas iespējas nav. Mūsdienās Banketu apkalpošanas servisi var pagatavot visu, ko vien jūs vēlaties. Ir vien dažas nianses, kas noteikti jāņem vērā, ja lemjat par labu ēdiena pasūtīšanai .

Siltās vakariņas vai aukstās uzkodas?

Pirms izlemt kādu ēdienu pasūtīt , vajadzētu tikt skaidrībā ar pasākuma konceptu. Proti, cik svinīgs paredzēts pasākums? Paredzētas tikai uzkodas vai arī pamatēdiens? Ja tiek lemts par labu arī siltā ēdiena pasniegšanai, ne vienmēr ir jāplāno oficiāla sēdēšana pie galdiem. Pamatēdienu var piedāvāt arī tā sauktā zviedru galda veidā. Šādos gadījumos gan būtu vērtīgi pie ēdiena piegādātāja noskaidrot, vai viņš jums ēdienu var piegādāt siltumu uzturošajos traukos. Otra lieta, kas jāņem vērā, ja tiek izvēlēts zviedru galda variants - jāpadomā, vai viesiem būs kur apsēsties. Būsim reāli - ēst silto ēdienu ( un mēģināt to darīt daudz maz zolīdi), stāvot kājās vai sēžot uz dīvāna, var nebūt vienkārši.

Pasākuma ilgums – galvenais faktors, kā izvēlēties ēdiena daudzumu

Runājot par pasākumu garumu - jo ilgāk tas norisināsies, jo vairāk ēdiena vajadzētu pasūtīt. Pieredzējuši ēdinātāji ļoti gariem pasākumiem ( no agras pēcpusdienas līdz vēlai naktij) iesaka izvēlēties arī silto ēdienu. Pretējā gadījumā uzkodas tiks patērētas ļoti ievērojamos daudzumos. Īsākiem pasākumiem būs gana ar pāris veidu gaumīgiem salātiem un apetīti remdējošām uzkodām.

Viesu kaprīzes

 Jārēķinās - ja vien ballīte nenorisināsies šaurā draugu lokā, neapmierinātie atradīsies vienmēr. Kādam nepatiks salvešu krāsa, vēl kādam mērces struktūra un pilnīgi noteikti kādam salātu sastāvdaļu proporcijas nešķitīs atbilstošas. Par šādām nelielām negācijām nav jēgas pārlieku raizēties. Bet der noskaidrot, vai viesu vidū ir daudz veģetāriešu, un attiecīgi padomāt arī par viņu vēlmēm. Ja pasākumā piedalīsies daudz bērnu, kas piemērots jāieplāno arī viņiem.

Svarīgākais – izvēlēties profesionālu ēdinātāju

Lai pasākums tik tiešām izdotos, ir ļoti svarīgi izvēlēties profesionālu ēdinātāju. ‘’ Pils Kafejnīca ‘’ ar ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu nodarbojas jau daudzus gadus. Apmierinātu klientu strauji kļūst arvien vairāk. Uzņēmums piedāvā izbraukuma banketus, tāpat arī šeit iespējams pasūtīt gardas un greznas kūkas. Bet ikdienā, ja vien sanāk būt Tukuma novada Slampes pusē, ‘’ Pils Kafejnīcā’’ katru darbadienu jūs varēsiet pamieloties ar kārtīgām, mājas gaumē pagatavotām kompleksajām pusdienām.