Našķoties Zanes garneļu tako

Šo sestdien bloga un grāmatas “Našķoties” autore Zane Grēviņa izaicinās pati savas garšu kārpiņas un dosies ciemos pie čili meistariem – “Burka un Ledus”. Kāpēc tāds nosaukums? Kā latviešiem sokas ar asiem ēdieniem? Un tieši cik ass ir pasaulē asākais pipars? Vai Zanei pietiks drosmes piedalīties uzņēmuma sarūpētājā degustācijā?! Atgriezusies savā virtuvē – Zane gatavos pikantus garneļu tako. Būs gardi! Iedvesmojies jaunām kulinārijas virsotnēm un dzīvo garšīgi kopā ar ēdienu blogeri Zani Grēviņu un raidījuma “Našķoties” - ceturtdienās lietotnē “Shortcut”, bet sestdien, 24. oktobrī plkst. 9:35 televīzijā sievietēm “STV Pirmā!”  

Sastāvdaļas
Garnelēm:
• 400 g tīģergarneļu
• 2 ķiploka daiviņas
• 2 tējkarotes “Burka un ledus” mērces Sambal Oelek
• sula no 1 laima
• eļļa un sviests cepšanai

Mērcei:
• 50 g majonēzes
• 50 g skābā krējuma
• sula no ½ laima
• šķipsniņa sāls
• 3 tējkarotes “Burka un ledus” mērces Sambal Oelek

• 6 tortiljas maizītes
• ķiršu tomātiņi
• sarkanais kāposts
• sarkanais sīpols
• marinēti halapenjo pipari
• 2 mīksti avokado
• laims pasniegšanai

Pagatavošana
1. Attīrītas garneles samaisa ar izspiestām ķiploka daiviņām, aso mērci, laima sulu un atstāj sagatavoties 10 minūtes.
2. Pagatavo mērci. Bodiņā sajauc majonēzi ar krējumu, aso mērci, laima sulu un šķipsniņu sāls.
3. Katru maizīti uz pannas apcep brūnu no abām pusēm.
4. Uz pannas izkausētā sviesta piciņā un eļļā no abām pusēm aši apcep garneles.
5. Uz katras tortiljas liek tējkaroti mērces, uz tās ber smalki sakapātu kāpostu, tad pāris avokado kriksīšus, 2–3 uz pusēm pārgrieztus ķiršu tomātiņus, smalki sakapātu sarkano sīpolu, halapenjo piparus un izkārto garneles.
6. Kad visas maizītes sapildītas, to augšpusē uzlej vēl nedaudz mērces. Pasniedz ar laima šķēlītēm blakus.