Našķoties Zanes recepte: tomātu pīrāgs ar kazas sieru

Šo sestdien bloga un grāmatas “Našķoties” autore Zane Grēviņa dosies uz Vircavas pusi pie krāsaino un košo “Dzērves” tomātu audzētājiem. Saimniece Evita izstāstīs un paradīs - cik dažāds savās formās, toņos un garšu niansēs var būt tomāts! Pielasījusi pilnu kasti un vēderu – Zane dosies mājās, lai gatavotu sātīgu tomātu pīrāgu ar kazas sieru. Iedvesmojies jaunām kulinārijas virsotnēm un dzīvo garšīgi kopā ar ēdienu blogeri Zani Grēviņu un raidījuma “Našķoties” - ceturtdienās lietotnē “Shortcut”, bet sestdien, 17. oktobrī plkst. 9:35 televīzijā sievietēm “STV Pirmā!”    

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 220 g kviešu miltu
  • 120 g auksta sviesta
  • 80 ml auksta ūdens
  • 30 g Parmas tipa siera
  • šķipsniņa sāls

 

Pildījumam:

  • 3–4 vidēja izmēra tomāti
  • 120 g mīkstā kazas siera
  • 100 g svaigā siera
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 sīpols
  • 100 g konservētas kukurūzas
  • 4 svaiga timiāna zariņi
  • šķipsniņa sāls
  • eļļa (sīpolu apcepšanai)
  • ola (mīklas maliņu apziešanai pirms cepšanas)
  • smalki sarīvēts Parmas tipa siers (maliņu apbēršanai pirms cepšanas)

 Pagatavošana:

1.     Vispirms pagatavo mīklu. Miltos ierīvē aukstu sviestu, pievieno sāli un smalki sarīvētu sieru. Ar rokām visu samīca drupačainā masā, cenšoties sviestu nesasildīt, pievieno ledusaukstu ūdeni, un aši samīca sastāvdaļas neviendabīgā mīklas pikā. To saplacina, ietin pārtikas plēvē un atdzesē ledusskapī 20 minūtes.

2.     Pannā sakarsētā eļļā apcep nelielos gabaliņos sagrieztu sīpolu, tad pannu no plīts noņem un iemaisa konservētu kukurūzu.

3.     Bļodiņā samaisa svaigo sieru ar izspiestu ķiploka daiviņu, svaiga timiāna lapiņām un šķipsniņu sāls.

4.     Mīklu izrullē apmēram 40 cm diametra aplī, tā viducī apmēram 20 cm diametra apļa formā izlīdzina krēmsiera masu, uz tās izkārto kazas siera kriksīšus, tos pārber ar sīpolu un kukurūzas maisījumu, virspusē kārto 1 cm biezas tomātu šķēlītes.

5.     Mīklas malas saloka virzienā uz pīrāga viduci tā, lai tās nedaudz pārsedz pildījumu, tad tās apziež ar sakultu olu un pārber ar smalki sarīvētu sieru.

6.     Pīrāgu liek līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 40–45 minūtes. Izņemot no krāsns, pīrāgu nedaudz atdzesē, tad pasniedz.