Pagatavo gardo marcipāna kūku pats!

unsplash.com

Izlaidumu un atvaļinājumu sezonā tā vien prasās pēc kāda garda kumosiņa. Ja vēlies nobaudīt debešķīgu torti, pārsteigt kādu vai vienkārši papildināt savas kulinārās prasmes, atrodi laiku marcipāna kūkas pagatavošanai.

Marcipāna kūka

Biskvīts:

Maltas mandeles 200 gr
Milti 2 ēdamkarotes
Olu baltumi 200 gr
Cukurs 200 gr
Olas baltumu ar cukuru saputo stingrās putās, kad olu baltumu masa ir gatava , tajā iemaisa miltus un maltās mandeles. Masu izsmērē uz cepamā papīra, sev vēlamajā formā. Kad biskvīts izcepts, kamēr silts ja nepieciešams, var apgriezt maliņas.
Nocep 160 grādos, maigi brūnus.

Krēms:

Cukurs 150 gr
Olu dzeltenumi 7 gb
Saldais krējums 375 gr
Mandeļu esence garšai
Liķieris 0,037 gr

Olu dzeltenumu ar cukuru, ūdens peldē puto, tad, kad stingri saputojies, noņemt no plīts un putojot atdzesēt. Tad pievieno mandeļu esenci un liķieri, un visu masu iemaisa viegli saputotā saldajā krējumā.

Tomēr, ja brīvo laiku vēlies pavadīt tikai baudot, nevis gatavojot, dodies uz Matīsa ielas konditoreju “Franču maize”, kur tevi sagaidīs plašāks piedāvājums!