Profesionālā tālākizglītība nākotnes pavāriem un konditoriem

pexels.com

Mācīties nekad nav par vēlu! Tuvojoties 1. septembrim, arī tiem, kas jau ieguvuši savai profesijai atbilstošu izglītību, var rasties pārdomas, vai tiešām nav vērts apgūt ko jaunu vai papildināt esošās zināšanas. Iespējams, kopš izglītības iegūšanas brīža esi aizrāvies ar kaut ko jaunu un vēlies paplašināt savas prasmes profesionālā līmenī. Varbūt tā ir ēst gatavošana? Plaša spektra kulinārija vai tikai kūku cepšana? Varbūt tu esi apsvēris šīs prasmes apgūt patiešām profesionālā līmenī? Kāpēc gan nepamācīties pavāru vai konditoru kursos?

Ja vēlies pilnveidoties profesionāli pavāra vai konditora amatā, tad vērts apdomāt, kā to apvienot ar tavu šī brīža ikdienu. Profesionālās tālākizglītības programmas pavāriem un konditoriem, ko piedāvā apgūt profesionālā vidusskola “Riman”, paver iespējas mainīt tavu dzīvi jebkurā dzīves posmā, jo kursi notiek 5 mēnešus darbadienu vakaros. Tajos iespējams gūt praktiskas un teorētiskas noderīgas zināšanas, kā arī turpmākajai karjerai nepieciešamo profesionālo kvalifikāciju.

Nepilna pusgada laikā profesionālajā vidusskolā “Riman” iespējams apgūt gan pavāra, gan konditora profesijas. Kursi notiek vakaros, tādēļ varēsi kursu apmeklēšanu apvienot ar savu esošo darbu. Pavāru kursu audzēkņi varēs apgūt gan pašu ēdiena gatavošanas mākslu — ēdienu gatavošanas tehnoloģiju, pārtikas preču zinības, sanitāriju un higiēnu, gan arī to, kā darbojas ēdināšanas uzņēmumi. Ēst gatavošana, kā noteikti pats esi pamanījis, nav nekāds mehāniskais darbs un sastāvdaļu jaukšana! Tas ir radošs process, kurā pavārs iegulda savu izdomu, lai apmierinātu jebkura gardēža prasības. Tieši tādēļ šī profesija vienmēr bijusi pieprasīta darba tirgū.

Ir tādi cilvēki, kuri vienmēr nes uz dzimšanas dienas viesībām līdzi pašu gatavotu kūku, jo zina, ka viņu ceptās kūkas vienmēr bauda apkārtējo atzinību un sajūsmu. Varbūt tas esi tieši tu? Vēlu aizej gulēt, jo līdz tumšai naktij cep kēksiņus kolēģiem kā cienastu savā jubilejā? Varbūt vērts mēģināt šo hobiju pilnveidot profesionālā līmenī. Vakara kursos pieaugušajiem topošie konditori gūs dziļāku izpratni par miltu un konditorejas izstrādājumu gatavošanas tehnoloģiju un, tāpat kā pavāri, varēs pilnveidot iegūtās teorētiskās zināšanas skolas mācību laboratorijā un arī praksē pilsētas restorānos, kafejnīcās un bāros.

Pabeidzot vakara kursus pavāra vai konditora profesijās, iegūsi 2. kvalifikācijas līmeni un iespēju turpināt karjeru iegūtajā profesijā. Vēl nav par vēlu pieteikties un apgūt kaut ko jaunu! Ne vecuma, ne arī pieteikšanās termiņa ziņā, jo profesionālā vidusskola “Riman” gaida pieteikumus no tiem, kas vēlas papildināt savas ēst gatavošanas prasmes un zināšanas par kulinārijas noslēpumiem un augt šajā nozarē profesionāli!