Recepte: Ar spinātiem un sieru pildīta vistas krūtiņa

Ar spinātiem un sieru pildīta vistas krūtiņa, foto - Pinterest

Sulīga vistas fileja, kas pildīta ar kūstošu siera un spinātu pildījumu! Izklausās neticami gardi, vai ne? Pagatavo arī Tu!

Nepieciešams:

4 Vistas filejas

1 daiviņa ķiploka

1/4 tējk. ķiploku pulveris

1/4 tējk. sīpolu pulveris vai smalki, smalki sakapāts ¼ sīpols

1 1/2 krūze svaigi, kapāti spināti

1 tējk. Itālijas garšvielas

½ tējk. paprikas pulveris

1 tējk. sāls

110g Mozzarella siers, rīvēts

110g Parmesan siers, rīvēts

110g Ricotta siers

1 ēd.k. olīveļļa

Pagatavošana:

Vispirms pagatavo marinādi – nelielā trauciņā sajauc 1 ēdamkaroti olīveļļas ar garšvielām (sāli, sīpolu un ķiploku pulveri, itāļu garšvielu, papriku)

Vistas filejās gareniski iegriež “kabatu”, tā, lai vēlāk var iepildīt pildījumu, bet lai nav pavisam pārgriezts. Vistas filejiņas – kabatiņas no visām pusēm iesmērē ar sagatavoto garšvielu marinādi un ievieto ledusskapī, kamēr gatavo pildījumu.

Sarīvē un sajauc vienā masā sierus, pievieno spinātus un sakapātu vai izspiestu ķiploku. Masu pilda filejas kabatiņās. Lai griezuma vieta stingrāk turētos ciet, to var aizspraust ar koka irbulīšiem vai pat aizšūt ar diegu (bet noteikti neaizmirst to izvilkt pirms ēšanas). Pildītās filejas apcep uz pannas no abām pusēm vai labākā variantā – cepeškrāsnī, aptuveni 25 minūtes līdz zeltaini brūnam tonim.

Padoms – ja Tev nav brīvs laiks vai vēlēšanās doties uz veikalu, ēdienu sūti internetā! Arī svaigu gaļu, tai skaitā, vistas fileju piegādā pat uz mājām!

Citas gardas recepšu idejas: