Sviestā ceptas garneles: recepte zivju ēdienu cienītājiem

Ceptas garneles (Image by Paweł Maryniak from Pixabay)

Garneles ir salīdzinoši dārgs pārtikas produkts, bet reizēm tik ļoti kārojas to unikālā garša, ka ir jādodas uz veikalu un tās jānopērk kāres remdināšanai. Lieliski tās garšo vienkārši apceptas sviestā. Papildinot šo ēdienu ar vārītiem gargraudu rīsiem, svaigiem salātiem vai apgrauzdētu maizi, izdosies pagatavot neizsakāmi labu maltīti. Lūk, recepte, kas ļaus pagatavot garneles gluži kā restorānā un ko novērtēs ikviens zivju ēdienu cienītājs.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 400 g tīģergarneles (jēlas, saldētas, iztīrītas);
  • 2 ēdamkarotes sviesta;
  • 1 ēdamkarotes olīveļļas;
  • 2 ķiploku daiviņas;
  • Šķipsniņa sāls;
  • Šķipsniņa melno piparu;
  • Šķipsniņa čili piparu pulveris.

Sviestā ceptu garneļu recepte:

  1. Saldētās garneles uz nakti ieliec ledusskapī, lai uz gatavošanas laiku tās būtu jau atlaidušās;
  2. Smalki sakapā ķiploku. Pannā izkausē sviestu, pievieno olīveļļu un sasmalcināto ķiploku. Cep to visu uz vidējas uguns kādu minūti, tad pievieno garšvielas – sāli, piparus, čili pulveri. Visu laiku to maisi, lai garšvielas un sviests nepiedeg;
  3. Uz pannas sagatavotajā sviestā kārto garneles un cep no abām pusēm, līdz tās kļuvušas sārtas. Garneles izcepas ātri – vidēji 1 minūti no katras puses.

Pasniedz garneles kopā ar izvēlētajām piedevām un blakus tām noliec sviestu, kurā tās ceptas. Vēl lieliskāku mērci maltītei nevar iedomāties!

Šeit arī citas receptes gardai un aromātiskai maltītei: