Tumīgās šampinjonu krēmzupas recepte

Šampinjonu krēmzupa (Photo by Anna Pyshniuk from Pexels)

Tumīga un neizsakāmi garda – tāda ir šampinjonu krēmzupa, kuras pagatavošana ir salīdzinoši ātra, tāpēc to var gatavot arī vakariņām. Šeit recepte, kas mūsmājās kļuvusi ļoti iecienīta.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 500 g svaigu šampinjonu;
  • 3 lieli kartupeļi;
  • 2 lieli burkāni;
  • 1 liels sīpols;
  • 150 ml saldā krējuma;
  • 50 g rīvēta siera;
  • Šķipsniņa pētersīļu;
  • Sāls, pipari;
  • Eļļa cepšanai.

Šampinjonu krēmzupas recepte:

  1. Smalki sagriez sīpolu, sagriez sēnes un liec abas sastāvdaļas uz pannas eļļā apcepties;
  2. Notīri, nomazgā un sagriez burkānus un kartupeļus;
  3. Apceptos sīpolus un šampinjonus pārliec kastrolī, pievieno burkānus un kartupeļus, pāri pārlej ūdeni un liec uz uguns vārīties. Pievieno sāli un piparus. Vari, līdz dārzeņi kļuvuši mīksti;
  4. Pievieno zupai saldo krējumu un vāri vēl 5 minūtes. Tad ļauj zupai nedaudz atdzist;
  5. Sablenderē zupu, līdz tā kļuvusi bieza un tumīga;
  6. Pasniedz ar pāri pārkaisītiem pētersīļiem un rīvēto sieru. Ja ir vēlme, klāt var pagatavot arī parastus baltmaizes grauzdiņus. Arī tie ļoti labi iet klāt pie šīs zupas.

Noteikti izmēģini arī šīs receptes: