Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Andalūzijas Gaspačo recepte

Gaspačo. Foto:ROMAN ODINTSOV, Pexels

Gaspačo. Foto:ROMAN ODINTSOV, Pexels

Gaspačo ir spāņu nacionālais ēdiens, kurš savos pirmsākumos tika celts galdā trūcīgās zemnieku ģimenēs, bet šobrīd to pasniedz šikākajos restorānos.

Nepieciešams:

Baltmaize

Tomāti

Ķiploki

Gurķi

Paprika

Sīpoli

Ūdens

Olīveļļa

Balzamiko

Sāls

Baziliks

Pagatavošana:

Baltmaizes mīkstumu saplucina un pārlej ar 100ml ūdens. Tomātus noblanšē, nomizo un sagriež gabaliņos. Sagriež gabaliņos gurķi, papriku, ķiploku un sīpolu. Pusi no sagrieztajiem gurķiem, paprikas un sīpoliem atliek malā.

Izmērcēto baltmaizi ar visu šķidrumu, kā arī tomātus, sīpolus, ķiplokus, papriku un gurķi sablenderē. Pielej 150 ml auksta ūdens. Visu blenderē pakāpeniski pievienojot aptuveni ēdamkaroti olīveļļas. Pēc garšas pievieno balzamiko un smalki sakapātu baziliku. Zupu vismaz uz trijām stundām ieliek ledusskapī. Pasniedz ar maizes grauzdiņiem un smalki sagrieztajiem dārzeņiem.

Izmēģini arī :

Aukstā zupa ar garnelēm

9 knifi, kas padarīs klasisko auksto zupu interesantāku


Gaspačo. Foto:ROMAN ODINTSOV, Pexels

Gaspačo. Foto:ROMAN ODINTSOV, Pexels

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas