Gaspačo. Foto:ROMAN ODINTSOV, Pexels
Gaspačo ir spāņu nacionālais ēdiens, kurš savos pirmsākumos
tika celts galdā trūcīgās zemnieku ģimenēs, bet šobrīd to pasniedz šikākajos
restorānos.
Nepieciešams:
Baltmaize
Tomāti
Ķiploki
Gurķi
Paprika
Sīpoli
Ūdens
Olīveļļa
Balzamiko
Sāls
Baziliks
Pagatavošana:
Baltmaizes mīkstumu saplucina un pārlej ar 100ml ūdens. Tomātus noblanšē, nomizo un sagriež gabaliņos. Sagriež gabaliņos gurķi, papriku, ķiploku un sīpolu. Pusi no sagrieztajiem gurķiem, paprikas un sīpoliem atliek malā.
Izmērcēto baltmaizi ar visu šķidrumu, kā arī tomātus, sīpolus, ķiplokus, papriku un gurķi sablenderē. Pielej 150 ml auksta ūdens. Visu blenderē pakāpeniski pievienojot aptuveni ēdamkaroti olīveļļas. Pēc garšas pievieno balzamiko un smalki sakapātu baziliku. Zupu vismaz uz trijām stundām ieliek ledusskapī. Pasniedz ar maizes grauzdiņiem un smalki sagrieztajiem dārzeņiem.
Izmēģini arī :
9 knifi, kas padarīs klasisko auksto zupu interesantāku
Gaspačo. Foto:ROMAN ODINTSOV, Pexels