Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Kāpēc māmiņai ir vērts izveidot savu "piena banku"?

Vai zinājāt, ka pareizi sasaldētu mātes pienu var saldētavā uzglabāt līdz pat 6 mēnešiem, un tas tāpēc nezaudē neko no savām vērtīgajām uzturvielām ?

Ģimenes ārste Inese Kuģe raidījumā “Māmiņu klubs” skaidro, ka piena atslaukšana un sasaldēšana ir lielisks veids, kā nodrošināt zīdaini ar pilnvērtīgu ēdienreizi arī tad, ja māmiņa kādā brīdī nevar būt klāt pati. Daktere no sirds iesaka nelaist zudībā ne lāsi zelta vērtā šķidruma – ja mammai ir vairāk piena, nekā mazulis tajā brīdī spēj un vēlas apēst, pieniņu ieteicams atslaukt un mazās porcijās sasaldēt jeb veidot tā saukto piena banku.

Piena banku veidot ir pavisam vienkārši, jāatceras tikai viens nosacījums – tas jāsaldē mazās porcijās, pa kādiem 50 – 70 ml – tik, cik mazais spēj apēst vienā reizē, jo otro reizi pienu saldēt vairs nedrīkst.

Sīkāk par pašu atslaukšanas procedūru uzzināsit, noskatoties šo video sižetu!

Skatieties arī:

Diāna Zande par krūts barošanas izaicinājumiem

Kā mazināt kolikas zīdainim ?

Kas vainas mūsu bērnu dārziem - Klaudijas Hēlas atziņas

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas