Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Kas tev jāzina par čuguna katliem un pannām

Katrā virtuvē vajadzētu būt pa kādam čuguna traukam. Neskatoties uz to, ka čuguna katli un pannas ir smagākas nekā parastie trauki, tie ļoti labi sadala un saglabā siltumu, kā arī ir ideāli piemēroti ēdiena sautēšanai.

Kam piemērots čuguna katls?

  • Čuguna trauki ir piemēroti tiem, kas pievērš uzmanību veselīgam dzīvesveidam, jo modernie pannu un katlu materiāli dažkārt ir mazāk veselīgi nekā čuguns. Tas ir brīvs no ķīmiskām vielām. Gatavošanai nav nepieciešams daudz taukvielu.
  • Čuguna katls ļoti labi uzkarst un saglabā vienmērīgu temperatūru visu gatavošanas laiku, tāpēc tas ideāli piemērots produktiem, kas jāgatavo augtās temperatūrās un ilgi jāvāra.

Kādi drošības pasākumi jāievēro, izmantojot čuguna katlu?

  • Pirms pirmās lietošanas panna jāizmazgā ar siltu ziepju ūdeni, lai noņemtu visas etiķetes.
  • Pēc mazgāšanas, katls kārtīgi jānoskalo un jāizžāvē. Pēc tam trauks ir gatavs lietošanai. Ja nu lietojiet čuguna pannu, tad ielejiet pannā ēdamkaroti augu eļļas, pasildiet dažas minūtes uz mazas uguns, tad izlejiet eļļu un izslaukiet pannu sausu. Šo darbību iesākām atkārtot pēc kāda laika.

Ieteikumi čuguna lietošanai

  • Emaljēto čugunu iesākām uzsildīt pakāpeniski. Sekojiet, lai uguns liesma nepārsniedz katla vai pannas izmēru.
  • Ja gatavo uz keramikas vai indukcijas virsmām, neslidini trauku pa virsmu, bet pacel to, lai izvairītos no saskrāpēšanas.
  • Lietojiet karstumizturīgus cimdus vai satvērējus pieskaroties rokturiem vai vākam.
  • Gatavot izvairieties no metāla virtuves piederumiem, lai nesabojātu emalju. Iesakām lietot silikona, koka, neilona virtuves piederumus.

Kā apieties ar čuguna traukiem pēc lietošanas?

  • Nenovietojiet karstu pannu uz galda vai citas neaizsargātas virsmas.
  • Ļaujiet katlam vai pannai 15 minūtes atdzist pirms to mazgājat, jo pārāk stiprs karstuma vilnis var sabojāt emalju.
  • Mazgā emalju siltā ūdenī ar klasisko trauku mazgāšanas līdzekli, izvairoties lietot trauku švammes un abrazīvus līdzekļus.
  • Lai nebojātu emalju, atceries kārtīgi izslaucīt pannu pēc katras mazgāšanas reizes.
  • Katlu un pannu drīkst mazgāt trauku mazgājamā mašīnā, tomēr iesakām mazgāt ar rokām.

Photo by Niki Nagy from Pexels

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Saturs turpināsies pēc reklāmas