Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Recepte: Brūkleņu debesmanna

Brūklenes, Photo by Torbjørn Helgesen on Unsplash

Brūklenes, Photo by Torbjørn Helgesen on Unsplash

Gaisīgs kā mākonis - tieši tāda ir debesmanna jeb uzpūtenis. Un garšu tam var piešķirt jebkādu. Šoreiz iegaumē brūkleņu debesmannas recepti!

Nepieciešams:

  • Brūklenes, 2 glāzes
  • Cukurs, 1,5 glāze
  • Mannā putraimi, 4 ēd.k.
  • Ūdens, 2l

Pagatavošana:

Ogas noskalo un sastampā, pielej puslitru ūdens, visu samaisa un izlej ogu masu caur sietu, izberž arī biezumus. Biezumus pārlej ar 1,5 l ūdens un uzvāra. Kad sāk vārīties, pavāra vēl aptuveni 5 minūtes. Novārījumu nokāš, bet biezumus izmet. Novārījumam pieber cukuru un atkal liek vārīties. Pastāvīgi maisot pavisam nelielos daudzumos, bet vienmērīgi pieber mannu un nogriež nelielu uguni. Turpina maisīt un vārīt vēl aptuveni 4 – 5 minūtes. Pēc tam mannas novārījumu liek nedaudz atdzesēties. Kad nedaudz padzisis mannas novārījums, tam pielej sulu, kas tika izspiesta pašā sākumā un ar mikseri kuļ, kamēr debesmanna kļūst gaisīga un apjomā palielinās 2 reizes.

Debesmannu var ēst siltu ar pienu, kā arī var likt atdzesēties un ēst arī aukstu.

Lasi arī:

Brūklenes, Photo by Torbjørn Helgesen on Unsplash

Brūklenes, Photo by Torbjørn Helgesen on Unsplash

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas