Brūklenes, Photo by Torbjørn Helgesen on Unsplash
Gaisīgs kā mākonis - tieši tāda ir debesmanna jeb uzpūtenis. Un garšu tam var piešķirt jebkādu. Šoreiz iegaumē brūkleņu debesmannas recepti!
Nepieciešams:
- Brūklenes, 2 glāzes
- Cukurs, 1,5 glāze
- Mannā putraimi, 4 ēd.k.
- Ūdens, 2l
Pagatavošana:
Ogas noskalo un sastampā, pielej puslitru ūdens, visu samaisa un izlej ogu masu caur sietu, izberž arī biezumus. Biezumus pārlej ar 1,5 l ūdens un uzvāra. Kad sāk vārīties, pavāra vēl aptuveni 5 minūtes. Novārījumu nokāš, bet biezumus izmet. Novārījumam pieber cukuru un atkal liek vārīties. Pastāvīgi maisot pavisam nelielos daudzumos, bet vienmērīgi pieber mannu un nogriež nelielu uguni. Turpina maisīt un vārīt vēl aptuveni 4 – 5 minūtes. Pēc tam mannas novārījumu liek nedaudz atdzesēties. Kad nedaudz padzisis mannas novārījums, tam pielej sulu, kas tika izspiesta pašā sākumā un ar mikseri kuļ, kamēr debesmanna kļūst gaisīga un apjomā palielinās 2 reizes.
Debesmannu var ēst siltu ar pienu, kā arī var likt atdzesēties un ēst arī aukstu.
Lasi arī:
- Biguzis jeb maizes zupa: latviskā deserta recepte
- Video recepte: lieliskais mājas zefīrs, ko pagatavot var pat bērni
- Deserta recepte: Medus biezpiena desa ar augļiem un riekstiem!
- Recepte: Brūklenes, dzērvenes, cidonijas šokolādē
Brūklenes, Photo by Torbjørn Helgesen on Unsplash