Paprika, Photo by Trac Vu on Unsplash
Marinēta paprika ziemai garšo lieliski pie dažādiem gaļas ēdieniem. Pikantā paprika nav grūti pagatavojama un novērtēsi šo vieglo recepti!
Nepieciešams:
- Paprika, 5 kg
- Ūdens, ½ litrs
- Saulespuķu eļļa, ½ litrs
- Etiķis 9% ½ litrs
- Sāls, 100 g
- Cukurs, 100 g
- Ķiploki 300 g
- Asie pipari 4 gab.
Pagatavošana:
Papriku attīra no kātiņiem un sēklām, sagriež uz pusēm. Arī asos piparus attīra no kātiem un sēklām. Ķiplokus nomizo un kopā ar asajiem pipariem samaļ gaļas mašīnā.
Katlā ielej eļļu, pievieno etiķi un ūdeni. Uzvāra un pievieno cukuru un sāli. Vārošā marinādē ievieto paprikas pusītes un blanšē tos 2 – 3 minūtes.
Iepriekš sterilizētās burkās ievieto tējkaroti ķiploku un asā pipara maisījumu, pa virsu kārto blanšēto papriku. Kad visas burciņas piepildītas, vienādā daudzumā izliek pārējo ķiploku – asā pipara maisījumu un pārlej ar vārošu marinādi. Burciņas aizskrūvē un novieto malā uz 2 – 3 nedēļām. Tad tie ir izmarinējušies un gatavi ēšanai.
Citas lieliskas receptes:
- Citādāk pildīta paprika - ar griķiem un gaļu
- Našķoties Zane taisa fokaču, iepazīst mikrozaļumus un piedāvā izcilu pastas recepti
- Našķoties Zane pārsteidz ar vienkāršu recepti siera cienītājiem
- Labākā vīriešu zapte: asās adžikas recepte
Paprika, Photo by Trac Vu on Unsplash