Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Recepte: piparkūku groziņi ar sāļo karameli

Ziemassvētki nav iedomājami bez piparkūkām! Rimi šefpavārs Normunds Baranovskis raidījumā “Māmiņu klubs” māca, kā pagatavot piparkūku groziņus ar putoto krēmu un sāļo karameli.

Nepieciešams:

Groziņiem:

  • 250g līdz galam neizceptas piparkūkas
  • 100g sviests
  • Sāls

Sāļai karamelei:

  • Brūnais cukurs, 4 ēd.k.
  • Sviests, 1 – 2 ēd.k.
  • Saldais krējums, 80 ml
  • Sāls pārslas ½ tējk.

Krēmam:

  • Mascarpone krēmsiers, 4 ēd.k.
  • Jogurts, bezpiedevu, 1 ēd.k.
  • Cukurs, 1 ēd.k.
  • Bezē cepumi, 2 gab.
  • Laima vai citrona miza

Pagatavošana:

Groziņiem paredzētās sastāvdaļas sablendē līdz izveidojas vienmērīga masa. No tās veido groziņus un liek ledusskapī uz vismaz pusstundu. Pa to laiku pagatavo sāļo karameli. Cukuru izkausē pannā, vienmērīgi maisot, pievieno sviestu un saldo krējumu. Pēc tam pārlej traukā un iemaisa sāli.

Mascarpone krēmsierā iemaisa jogurtu un cukuru, un ar to pilda groziņus. Veido siera bedrīti, kur ieliet atdzisušu karameli. Pāri pārkaisa rīvētu citrona vai laima miziņu. Var kaisīt arī sēkliņas.

Lasi arī:

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas