Ziemassvētki nav iedomājami bez piparkūkām! Rimi šefpavārs Normunds Baranovskis raidījumā “Māmiņu klubs” māca, kā pagatavot piparkūku groziņus ar putoto krēmu un sāļo karameli.
Nepieciešams:
Groziņiem:
- 250g līdz galam neizceptas piparkūkas
- 100g sviests
- Sāls
Sāļai karamelei:
- Brūnais cukurs, 4 ēd.k.
- Sviests, 1 – 2 ēd.k.
- Saldais krējums, 80 ml
- Sāls pārslas ½ tējk.
Krēmam:
- Mascarpone krēmsiers, 4 ēd.k.
- Jogurts, bezpiedevu, 1 ēd.k.
- Cukurs, 1 ēd.k.
- Bezē cepumi, 2 gab.
- Laima vai citrona miza
Pagatavošana:
Groziņiem paredzētās sastāvdaļas sablendē līdz izveidojas vienmērīga masa. No tās veido groziņus un liek ledusskapī uz vismaz pusstundu. Pa to laiku pagatavo sāļo karameli. Cukuru izkausē pannā, vienmērīgi maisot, pievieno sviestu un saldo krējumu. Pēc tam pārlej traukā un iemaisa sāli.
Mascarpone krēmsierā iemaisa jogurtu un cukuru, un ar to pilda groziņus. Veido siera bedrīti, kur ieliet atdzisušu karameli. Pāri pārkaisa rīvētu citrona vai laima miziņu. Var kaisīt arī sēkliņas.
Lasi arī:
- Pagatavo piparkūkas - viegla mīklas recepte!
- Perfektā, tumīgā kakao recepte!
- Recepte: Piparkūku pūdercukura glazūra un dekoru idejas
- Recepte: Kakao – šokolādes pudiņš