Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Recepte - rudens kēkss ar ogām

Kēkss, Photo by Karolina Grabowska from Pexels

Kēkss, Photo by Karolina Grabowska from Pexels

Rudens ir bagātīgs ar gardām un veselīgām ogām. Brūklenes, dzērvenes, rudens avenes kēksā garšo vienkārši dievīgi. Pagatavo arī Tu savu rudens kēksu ar sezonālām ogām!

Nepieciešams:

  • Kviešu milti, 300 g
  • Mandeļu milti, 200 g
  • Piens, 180 ml
  • Sviests, 120 g
  • Olas, 3 gab.
  • Pūdercukurs, 50 g
  • Sāls, 1.5 tējk.
  • Sausais raugs, 8 g
  • Žāvētas vai svaigas dzērvenes vai citas ogas, 250 g
  • Gaišais rums, 50 ml
  • Ūdens, 200 ml
  • Cukurs, 300 g

Pagatavošana:

Ja izmanto kaltētas ogas, tās aplej ar rumu, lai piesūcas. Abu veidu miltus sajauc kopā ar pūdercukuru un sauso raugu. Pienu ar sviestu uzkarsē un atdzesē līdz istabas temperatūrai. Saputo olas un pievieno pienu ar sviestu, pievieno miltus, un visu rūpīgi samaisa, pēc tam uzkaisa miltus un atstāj mīklu uzrūgt apmēram vienu stundu. Pēc tam pievieno ogas ar rumu un kārtīgi sajauc.

Mīklu lej ietaukotā kēksa formā un vēl paraudzē aptuveni 2 stundas. Pēc tam cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180C apmēram 35 minūtes. Tikmēr katliņā ielej ūdeni un pievieno cukuru, uzvāra aptuveni 5 minūtes līdz cukurs izkusis un kļūst sīrupveidīgs. Kad kēkss izcepies, to kārtīgi apsmērē no visām pusēm ar sīrupu līdz tas viss uzsūcies kēksā un atdzesē kēksu. Pēc tam to apviļā cukurā.

Kēksu var arī apsmērēt ar šokolādi, kā arī dekorēt ar ogām vai pārtikas dekoriem.

Lasi arī:

Kēkss, Photo by Karolina Grabowska from Pexels

Kēkss, Photo by Karolina Grabowska from Pexels

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas