Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Recepte: sēņu ikri

Sēņu ikri, ekrānuzņēmums

Sēņu ikri, ekrānuzņēmums

Kādus ēdienus no sēnēm zini Tu? Droši vien, ka marinētas sēnes, dažādus salātus un zupas, kā arī, protams, mērces. Bet vai zini, kas ir sēņu ikri? Sēņu ikri gluži nav atrodami sēnēs kā zivīs, bet tie ir ļoti garšīgi salāti ziemai, kas ēdami gan vienkārši uz maizītēm, gan pievienojami zupās un citos salātos.

Nepieciešams:

  • Vārītas sēnes, 3 kg
  • Burkāni, 700 gr
  • Sīpoli, 700 gr
  • Augu eļļa, 400 ml
  • Eļļa cepšanai, 100 ml
  • Ķiploki, 4 daiviņas (pēc izvēles)
  • Laurlapas, 3 gab.
  • Pipari, 12 gab.
  • Sāls, 2 ½ ēd.k,
  • Cukurs, ½ ēd.k.
  • Tomātu pasta - 1 ēd.k.
  • Etiķis 9%, 2 ½ ēd.k.

Pagatavošana:

Mazos gabalos sagriež sīpolus. Burkānu sarīvē uz rupjās rīves. Katlā vai lielā pannā ielej cik nepieciešams eļļu, sacep sīpolus līdz tie kļūst mīksti, pievieno burkānus un arī cep līdz tie kļūst mīksti.

Iepriekš vārītas sēnes (der jebkuras ēdamās sēnes – gan miksētas, gan viena veida) samaļ ar gaļas maļamo mašīnu kopā ar sagatavoto sīpolu, burkānu sacepumu.

Katlā ielej 400ml eļļu, ieliek samalto masu un kārtīgi samaisa, lai eļļa nepeldētu augšpusē. Iemaisa arī pārējās garšvielas, izņemot ķiplokus un tomātu pastu. Katlam uzliek vāku un visu sautē uz nelielas uguns 30 minūtes, ik pa laikam apmaisot.

Kad pagājusi pusstunda, iemaisa izspiestu ķiploku un tomātu pastu, uzliek vāku un sautē vēl 10 minūtes.

Pēc tam vēl pievieno sāli, ja nepieciešams un etiķi, visu kārtīgi samaisa un sautē vēl 10 minūtes.

Sēņu ikrus kārto iepriekš sterilizētās burkās un pārlej ar 1 ēdamkaroti karstu (vārītu) augu eļļu, aizvāko un novieto, lai atdziest, pēc tam glabā vēsumā.

Lasi arī:

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...