Cūkas stilbiņš medus - apelsīna mērcē, ekrānuzņēmums
Kad gribas kārtīgas vakariņas, pagatavo smeķīgu krāsnī ceptu cūkas stibu! Tas ir tik garšīgs, ka mēli norīt var!
Nepieciešams:
- Cūkas stilbs
- Zaļumi pēc vēlēšanās
- Burkāns, 1 gab.
- Sīpols, 1 gab.
- Ķiploki - 3 daiviņas
- Lauru lapas, 2 gab.
- 1 apelsīna miziņa
- Melnā tēja, 1 ēd.k
- Melnie pipari, 8 – 10 gab.
- Sāls, 1 ēd.k. vai pēc garšas
Mērcei:
- Medus, 1 ēd.k
- Sinepes, 1 ēd.k
- Augu eļļa, 2 ēd.k.
- 1/2 apelsīna sula
- Sāls, šķipsna
Pagatavošana:
Katlā liek zaļumus, cūkas kāju, sagrieztu burkānu un sīpolu, kā arī pārējās garšvielas. Visu pārlej ar ūdeni un liek vārīties uz nelielas uguns apmēram 2,5 - 3 stundas.
Mērcei sajauc visas sastāvdaļas. Cepamajā pannā ieklāj cepampapīru, liek uz tā izvārīto cūkas kāju, pārlej ar mērci un liek cepties 180C sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 15 minūtes.
Padoms: lai gaļa no kaula neatdalītos un cūkas stilbs neizjuktu, ņemot laukā no katla, to nedaudz jāatdzesē.
Labu apetīti!
Pagatavo arī:
- Cepti vistas šķiņķīši krēmīgā mērcē
- Pildīti sīpoli – recepte, kas Tev liks iemīlēt sīpolus!
- Mājas sviests
- Pikantās ķiploku baklažāna ripiņas
Cūkas stilbiņš medus - apelsīna mērcē, ekrānuzņēmums