Gurķis. Attēls: unsplash.com
Ja neesi biešu cienītājs, tad klasiskā, visur pieejamā aukstā biešu zupa varētu būt apnicīga, tādēļ piedāvājam video recepti ar auksto gurķu-jogurta zupu, kura turklāt ir īpaši diētiska!
Šīs aukstās zupas receptes autors saka, ka šī recepte principā nozīmē sablenderēt salātus zupā, tik vienkārša tā ir!
Lai pagatavotu ātru un veldzējošu auksto zupu, tev būs nepieciešams:
- 2 garie gurķi bez sēklām, sagriezti gabalos
- krietna sauja svaigu diļļu, estragona, pētersīļu,
- sīpols
- biezs grieķu jogurts bez piedevām
- sāls un pipari pēc garšas
- karote olīveļļas
- puscitrona sula
- neliela, saspiesta ķiploka daiviņa
Visu sablenderē, pāris stundas kārtīgi atdzesē un pasniedz ar smalki sakapātu gurķa šķēli un šalotes sīpolu, kā arī uzberot nedaudz sakapātu pētersīļu un pielejot olīveļļu! Ēd kā zupu vai mērci salātiem, grilētai gaļai vai svaigiem dārzeņiem.
Tiem, kam labāk garšo tomāti – gaspačo zupas recepte.
Gurķis. Attēls: unsplash.com