Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tu nekad vairs neizmetīsi arbūza mizu! Recepte: Arbūza mizas konfektes

Arbūzs, Photo by Juja Han on Unsplash

Arbūzs, Photo by Juja Han on Unsplash

Vai zināji, ka uzturvērtībām bagātākā arbūza daļa ir baltā daļa – starp mizu un sarkano arbūza daļu? Turklāt no tās var pagatavot fantastiski gardas konfektes!

Nepieciešams:

  • Arbūzs
  • 4 glāzes ūdens
  • 4 glāzes cukurs (var lietot arī brūno)

Pagatavošana:

Arbūzu nomizo, nogriež balto arbūza mizas daļu, sagriež to biezās strēmelītēs vai kubiciņos. Katlā ielej ūdeni, pievieno cukuru un uzvāra līdz cukurs izkusis. Pēc tam ievieto arbūza mizas un vāra līdz tās kļūst mīkstas. Pēc pieredzes varam teikt – tās var izņemt, atdzesēt un ēst tāpat. Un ir tiešām gards našķis, līdz nākamai gatavošanas fāzei nemaz nenonāk. Bet lai iegūtu konfekšveidīgu gardumu, izņemtās mizas uzklāj uz cepešpannā ieklāta cepamā papīra, ievieto to 60C uzkarsētā cepeškrāsnī un žāvē līdz tās kļūst nedaudz cietākas. Pēc tam arī var ēst tāpat vai apviļāt cukurā pirms ēšanas.

Lasi arī:

  • Kā izvēlēties vissaldāko arbūzu veikala plauktā
  • Uzturvērtībām bagātākā arbūza daļa – starp mizu un kodolu
  • Atspirdzinošs arbūzu Mohito: video recepte
  • Arbūza deserts: video recepte

Arbūzs, Photo by Juja Han on Unsplash

Arbūzs, Photo by Juja Han on Unsplash

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas