Bezē kūciņas (Foto: Marco Verch)
Kad ikdienu gribas pārvērst svētkos un piešķirt dienai vairāk prieka, vakarā pagatavoju šīs bezē kūciņas. Uzreiz diena šķiet jaukāka un mājinieku oma uzlabojas, turklāt gatavošanas process ir ātrs. Lūk, recepte skaistākai un līksmākai dienai.
Šai receptei vajadzēs:
- 1 olas baltums;
- 3 ēdamkarotes cukura;
- 150 ml saldā krējuma;
- 200 g melleņu;
- pūdercukurs pārkaisīšanai.
Melleņu bezē kūciņu recepte:
- Atdali olas baltumu no dzeltenuma, izmantosim tikai baltumu;
- Olas baltumu stingri saputo, lēnām pievienojot cukuru (masai ir jābūt tik biezai, lai, apgriežot trauku otrādi, putas paliek traukā un nekrīt ārā) ;
- Uz pannas uzklāj cepamo papīru un uz tā ar lielo karoti liec saputotās, biezās masas piciņas, nedaudz saplacini un liec krāsnī cepties uz 100-110 grādiem 1 stundu. Turi tās krāsnī, līdz krāsns atdziest, citādi kūciņas saplaks;
- Saputo saldo krējumu;
- Pusi melleņu sašķaidi un daļu iemaisi putukrējumā. Pusi liec starp diviem bezē cepumiem, visu pārējo klāj virsū;
- Pašā augšā uzliec melleņu ogas un pārkaisi pāri pūdercukuru.
Izmēģini arī citas saldo ēdienu receptes:
- Deserts burciņā;
- Deserts no baltmaizes, olām, kanēļa un ogām;
- Panna cotta ar mango un zemenēm;
- Uz mēles kūstoši cepti āboli ar gardu pildījumu;
- Pašu gatavots saldējums.
Bezē kūciņas (Foto: Marco Verch)