Вы используете старую версию браузера, некоторые интерфейсы могут работать. Мы рекомендуем вам обновить ваш браузер!

Saturs turpināsies pēc reklāmas

3 vienkāršas brokastu idejas

Ja aptrūkušās gardas un viegli pagatavojamas brokastu idejas, tās noteikti atradīsi šeit!

Čia-kokosriekstu pudiņš

Nepieciešams: (2 personām, gatavošanas laiks 10 min + laiks čia uzbriedināšanai)

  • 350 ml augu piena (auzu, mandeļu, sojas, kokosriekstu)
  • 1 ēdamk. sīrupa pēc izvēles
  • 5-6 ēdamk. čia sēklu
  • 4 ēdamk. nedaudz apgrauzdētu kokosriekstu skaidiņu
  • 1 tējk. vaniļas cukura vai ekstrakta (var nepievienot)
  • iecienītākie augļi (banāni, vīģes, zemenes, kivi utt.) rotāšanai
  • rieksti/kokosriekstu skaidiņas rotāšanai
Pagatavošana:

Sajauc augu pienu kopā ar sīrupu un vaniļu. Pārlej šo maisījumu čia sēklām.

Visu kārtīgi sakrati vai samaisi, novieto uz vairākām stundām (vai nakti) ledusskapī, lai čia sēklas uzbriest.

Īsu brīdi pirms pasniegšanas kārto čia pudiņu ar augļiem – vispirms čia pudiņam pievieno 2 ēdamk. kokosriekstu skaidiņu un samaisi.

Liec dažas ēdamkarotes pudiņa glāzes vai deserta trauka pamatnē, tad kārto ogas/augļus, tad atkal čia pudiņu.

Rotā ar augļiem, riekstiem un kokosriekstu skaidiņām un pasniedz!

Saldās rozā vafeles

Nepieciešams: (2 personām, gatavošanas laiks 20 min + 20 min mīklas atpūtināšanai)

  • 450 ml paniņu
  • 2 olas
  • 2 ēdamk. kausēta sviesta
  • 2 ēdamk. medus
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 350 g speltas kviešu miltu (vai 200 g auzu miltu un 150 g kviešu miltu)
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 150 g biešu biezeņa (aptuveni 3 nelielas, vārītas, blenderī sasmalcinātas bietes)
  • nedaudz sviesta pannas ietaukošanai
  • 50 g baltās šokolādes
  • 50 g 35% saldā krējuma
  • 5 ēdamk. grieķu jogurta
  • ogas rotāšanai
Pagatavošana:

Lielā bļodā sajauc paniņas, olas, medu, vaniļas cukuru, sāli un biešu biezeni.

Pievieno miltus, cepamo pulveri un kausētu sviestu, samaisi un atstāj uz 20 minūtēm.

Sakarsē vafeļu pannu, ietauko to un cep vafeles aptuveni 4 minūtes (mīklas porcijas lielumu regulē atbilstoši vafeļpannas ietilpībai, parasti 2–3 ēdamk. uz 1 vafeli).

Pagatavo mērcīti, mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē izkausējot balto šokolādi kopā ar saldo krējumu. Iegūto masu kārtīgi samaisi, lai tā ir viendabīga.

Pievieno grieķu jogurtu un atkal samaisa līdz viendabīgai mērcei.

Pasniedz vafeles kopā ar mērcīti, rotājot ar ogām.

Elegantās avokado maizītes

Nepieciešams: (2 personām, pagatavošanas laiks 15 min)

  • 2 graudu maizes šķēles
  • 1 tējk. sviesta
  • 4 ēdamk. rikotas siera
  • 1 ēdamk. marinētu vai vārītu biešu biezeņa
  • 1/2 tējk. maltā kumīna
  • šķipsniņa sāls un melno piparu
  • 1 nogatavināts avokado
  • nedaudz sulas no citrona vai laima
Rotāšanai:
  • mikrozaļumi vai citi zaļumi (lieliski garšos ar dillēm)
  • rozā pipari vai čili pārslas
  • sezama sēklas
Pagatavošana:

Tosterī vai sviestā uz pannas nedaudz apgrauzdē maizes šķēles.

Kārtīgi samaisi rikotas sieru ar biešu biezeni, kumīnu, sāli un pipariem.

Uzsmērē iegūto maisījumu uz maizītēm.

Avokado pārgriez uz pusēm, sagriez katru pusi plānās šķēlītēs un kārto tās zieda formā uz maizes, apslakot ar citrona vai laima sulu.

Rotā ar sezama sēklām, drupinātiem rozā pipariem vai čili pārslām un mikrozaļumiem vai dillēm.

Foto: Viktorija Kožemjakina

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Похожие советы

Загружаем...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas