
Pavāri Siguldā. Foto: Publicitātes attēls
Sestdien, 25.janvārī, Livonijas ordeņa Siguldas pilī septīto reizi norisināsies Siguldas gardēžu festivāls "Ziemas garšu svinēšana".
Pasākumā no plkst.12 līdz 16 apmeklētāji būs aicināti izbaudīt labāko Siguldas novada un Rīgas-Gaujas reģiona šefpavāru gatavotos ēdienus. Muzikālu baudījumu sniegs ekoloģiskās mūzikas grupa "Ducele", bet festivāla vadītājs būs gardēdis un jokdaris Mārtiņš Kozlovskis jeb Kozmens.
Siguldas gastronomijas festivāls gardēžiem šogad piedāvās izbaudīt Rīgas-Gaujas reģiona ēdienus, kas gatavoti uz uguns. Ik gadu festivālam tiek veidota ledus lāde, no kuras pavāri izceļ nākamā gada produktu, kas pēc gada kļūst par galveno svētku karali. Pērn festivāla ledus lādē bija paslēpta avene, tā tapa šī gada festivāla moto - "Si (gulda) šķīvī avenes".
Par dažādu aveņu garšu un gastronomisko baudījumu rūpēsies restorāni "Ferma", "Kungu rija", "Mālpils muiža", "Hotel Sigulda", "Bīriņu pils restorāns", "Gastrogrilbārs "Kokos"", "Mr. Biskvīts", "BeefRoom" un citi mājražotāji.
Lielus un mazus iepriecinās komandas "Ledus dizains" tapusī ledus māksla, kuru šogad veidos pasaulē atzītais smilšu un ledus tēlniecības mākslinieks Kārlis Īle.

Pavāri Siguldā. Foto: Publicitātes attēls