Burkānkēksiņi ar smiltsērkšķu krēmu - Recepte

Rudens nāk ar krāsainām lapām un vitamīniem bagātajiem smiltsērkšķiem. Tāpēc šo sestdien kulinārijas bloga un grāmatas “Našķoties” autore Zane Grēviņa dosies pie Elīnas un Eduarda no “Zeltlejām”, piedalīsies smiltsērkšķu ražas vākšanā un skaidros – kam nepieciešams lietussargs?! Atgriezusies virtuvē Zane ceps gardus burkānu un smiltsērkšķu kēksiņus. Iedvesmojies jaunām kulinārijas virsotnēm un dzīvo garšīgi kopā ar Zani Grēviņu un raidījumu “Našķoties” - ceturtdienās lietotnē “Shortcut”, bet sestdien, 31. oktobrī plkst. 9:35 televīzijā sievietēm “STV Pirmā!”    

Receptes sastāvdaļas:

12–15 kēksiņiem:

  • 150 g burkānu
  • 130 g kviešu miltu
  • 120 ml eļļas
  • 80 g cukura
  • 80 g brūnā cukura
  • 60 g valriekstu
  • 2 olas
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 tējkarote kanēļa
  • naža gals malta muskatrieksta
  • šķipsniņa sāls
  • vaniļas cukurs, vaniļas pupiņu pasta vai vaniļa jebkādā̄ citā formā pēc garšas

 Krēmam:

  • 160 g pūdercukura
  • 150 g sviesta istabas temperatūrā
  • 150 g maskarpones krēmsiera istabas temperatūrā
  • 20 g “Zelt” smiltsērkšķu ogu pulvera + nedaudz ogu pulvera kēksiņu dekorēšanai

Pagatavošana

1.     Lielā bļodā ber miltus, pievieno cepamo pulveri, kanēli, maltu muskatriekstu un sāli.

2.     Citā bļodā sajauc nomizotus un sarīvētus burkānus ar eļļu, brūno un klasisko cukuru, olām un vaniļu.

3.     Burkānu masu lej miltu maisījumā, sastāvdaļas ar karoti sajauc.

4.     Papīra formiņas izkārto pannā, un 3/4 no katras piepilda ar mīklu.

5.     Kēksiņus gatavo līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 25–30 minūtes, tad tos no krāsns izņem un pilnībā atdzesē.

6.     Pagatavo krēmu. Bļodā liek sviestu, ko ar mikseri puto 7 minūtes, tad, tupinot putošanu, pa karotei iejauc pūdercukuru, pa karotei ieputo krēmsieru un tad iemaisa ogu pulveri.

7.     Krēmu caur konditorejas maisiņu izspiež uz kēksiņiem vai ar sviesta nazi izlīdzina kēksiņu virspusē, tad pārber ar ogu pulveri un pasniedz.

 Apskaties un smelies iedvesmu arī citām gardām receptēm!




.