Вы используете старую версию браузера, некоторые интерфейсы могут работать. Мы рекомендуем вам обновить ваш браузер!

Saturs turpināsies pēc reklāmas

3 ātrās kraukšķīgo gurķīšu receptes

Gurķīši (Image by Kasjan Farbisz from Pixabay)

Gurķīši (Image by Kasjan Farbisz from Pixabay)

Kurš gan spēj pretoties kraukšķīgajiem, mazsālītajiem gurķīšiem, kas ir tik populāra uzkoda un no svētku galda pazūd zibens ātrumā. Piedāvājam dažas vienkāršas receptes, kuras garšos “kā pie vecmāmiņas” un gurķīši būs gatavi jau pēc stundas.

1. Gardie gurķīši diļļu cienītājiem

Nepieciešams:

  • Īsie lauku gurķi
  • Sāls
  • Saldētas vai svaigas dilles

Pagatavošana:

Šis ir pavisam vienkāršs, ātrs un pārbaudīts veids, kā savējos iepriecināt ar gardajiem gurķu kraukšķīšiem. Nomazgā gurķus, nogriez tiem galiņus un sagriez četrās daļās vai pabiezās ripiņās. Liec gurķus traukā ar vāku, pievieno sāli un bagātīgi apber ar saldētām (vai svaigām) dillēm. Ieteicams izvēlēties saldētas, jo tām garša ir izteiktāka. Uzliec vāku, sakrati trauku ar gurķiem un atstāj istabas temperatūrā – gurķīši būs viegli iesālījušies un ēdami jau pēc stundas. Ja mazsālītos gurķus plāno baudīt nākamajā dienā, liec trauku ledusskapī.

2. Fiksie gurķīši

Nepieciešams:

  • 1kg īsie lauku gurķi
  • 1l ūdens
  • 1 ēdamkarote cukurs, 2 ēdamkarotes sāls
  • 1 ķiploka daiviņa
  • Dilles
  • Upeņu lapas
  • Melnie graudu pipari

Pagatavošana:

Nomazgā gurķus, nogriez tiem galus. Notīri ķiploku daiviņas. Traukā ieliec daļu diļļu kātu, upeņu lapas, ķiplokus un melnos graudu piparus Kārto gurķus, pamīšus liekot dilles, ķiplokus, upeņu lapas. Kad trauks piepildīts, gatavo sālījumu. Uz vienu litru ledaini auksta ūdens ņem 2 ēdamkarotes sāls un 1 ēdamkaroti cukura. Visu izmaisi, līdz sāls un cukurs izkūst. Pārlej gurķiem. Gurķīšus varēsi kraukšķināt jau pēc stundas. Ūdens vietā vari izmantot arī gāzētu minerālūdeni, tas piešķirs gurķiem papildus garšas niansi.

3. Gurķi maisiņā

Nepieciešams:

  • 1 kg gurķu – vislabāk neliela izmēra, tad tie būs īpaši kraukšķīgi
  • 3-4 ķiploku daiviņas
  • 1,5-2 ēdamk. – sāls
  • dilles pēc garšas

Pagatavošana:

Sagriez dilles, sakapā ķiploku. Gurķus nomazgā, nogriez tiem galiņus. Liec gurķus maisiņā, pievieno sāli, ķiploku, dilles un aizsien maisiņu. Ieliec to vēl citā maisiņā, dažas minūtes gurķus kārtīgi sakrati. Liec maisiņu ar gurķiem ledusskapī un ik pa laikam sakrati. Gardumus varēsi baudīt jau pēc stundas, bet vislabāk tie garšos pēc 6 līdz 8 stundām.

Tie kuri vēlas eksperimentēt un izmēģināt jaunas garšas, gurķu sālījumam var pievienot arī citronu šķēlīti vai sulu, mārrutku sakni vai lapas, sinepju graudus vai ķimenes. Tāpat īpaši svaigu garšas niansi sālījumam piešķirs piparmētru lapas.

Gurķīši (Image by Kasjan Farbisz from Pixabay)

Gurķīši (Image by Kasjan Farbisz from Pixabay)

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Похожие советы

Загружаем...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Загружаем...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas