Вы используете старую версию браузера, некоторые интерфейсы могут работать. Мы рекомендуем вам обновить ваш браузер!

5 gardas receptes neapēstajam Jāņu sieram

Siera kraukšķi, foto no Pixabay

Siera kraukšķi, foto no Pixabay

Kad siers palicis pāri un tīrā veidā tas vairs neēdas, piedāvājam 5 gardas dažādu ēdienu receptes, kur izmantot Jāņu sieru.

Salāti ar ķimeņu sieru

Nepieciešams:

  • Romiešu vai aisberga salāti
  • Tomāti (gardāk ar mazajiem ķiršu tomātiņiem)
  • Ķimeņu siers (gardi arī ar mocarellas sieru)
  • Zaļumi pēc gaumes
  • Balzamiko mērce
  • Pesto

Pagatavošana:

Visu sagriež sev iecienītā lieluma gabalos, pievieno pesto un balzamiko mērci. Šie salāti labi garšo arī, ja pievieno paipalu olas sarkano sīpolu.

Fritēts ķimeņu siers

Nepieciešams:

  • Ķimeņu siers (der arī jebkurš cits siers)
  • Ola
  • Rīvmaize
  • Eļļa fritēšanai

Pagatavošana:

Sieru sagriež garenos gabalos, mērcē olā, rīvmaizē un fritē eļļā līdz tie kļūst zeltaini brūni. Gardi garšos kopā ar dažādām mēcītēm.

Siera kroketes

Nepieciešams:

  • Siers, 200g
  • Olas, 2gb
  • Rīvmaize
  • Ūdens, 1 ēd.k.
  • Eļļa fritēšanai

Pagatavošana:

Sarīvē sieru, kuru pievieno stingrās putās sakultam olu baltumam, samaisa. No iegūtās masa veido bumbiņas, kuras liek ledusskapī uz 15 min dzesēties.

Olas dzeltenumus ar ūdeni saputo. Atdzesētās siera bumbiņas apviļā saputotajā olas dzeltenumā, rīvmaizē un fritē eļļā līdz zeltainam brūnumam. Pasniedz ar mērcītēm pēc gaumes.

Karbonādes ar ķimeņu sieru un tomātiem, sēnēm vai ananāsiem

Nepieciešams:

  • Fileja (Vistas, cūkas, liellopa), 500g
  • Siers, 100g
  • Majonēze, 100ml
  • Ola
  • Milti
  • Sāls
  • Melnie pipari
  • Tomāti, šampinjoni vai konservēti ananāsi
  • Eļļa cepšanai
  • Milti
  • Ķiploka daiviņas, 5gb

Pagatavošana:

Sākumā pagatavo karbonādes – filejas izklapē, apkaisa ar pipariem un sāli, apviļā miltos, olā un apcep eļļā uz pannas.

Pa to laiku sarīvē sieru, pievieno majonēzi, iespiež vai pierīvē ķiploku, visu samaisa, izveido viendabīgu masu.

Karbonādes kārto uz cepešpannas, kurā ieklāts cepamais papīrs, pa virsu kārto šķēlēs sagrieztus tomātus, šampinjonus vai ananāsu šķēlītes un to pārklāj ar pagatavoto siera masu. Cep cepeškrāsnī uz 200C - 220C, aptuveni 20 min, līdz siers izkusis un masa pagatavojusies par zeltītu “karbonādes” cepurīti.

Ķimeņu siera kraukšķi

Nepieciešams:

  • Ķimeņu siers

Pagatavošana:

Sieru sarīvē uz smalkākās rīves. Izklāj uz cepamā papīra, kas izklāts uz cepešpannas pa 1 ēd.k. ar 3cm atstarpi, lai siers kūstot nesatek kopā. Cep 200C sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 4 – 6 min. Kraukšķus izņem no cepeškrāsns, atdzesē un pēc tam vēl uz aptuveni 2 min ievieto atpakaļ cepeškrāsnī līdz tie apbrūnē.

Tev patiks arī šis:



Загружаем...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...