Вы используете старую версию браузера, некоторые интерфейсы могут работать. Мы рекомендуем вам обновить ваш браузер!

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Kā ilgāk saglabāt avokado svaigu?

Avokado, Photo by Thought Catalog on Unsplash

Avokado, Photo by Thought Catalog on Unsplash

Avokado ir bēdīgi nepastāvīgs auglis — vienu brīdi šķiet, ka ir atlikušas vairākas dienas, lai tie būtu pietiekami nobrieduši ēšanai, bet nākamajā brīdī jau tas pārvēršas par pārgatavojušos putru, kas jāmet miskastē. Avokado gatavības neparedzamība ir ne tikai dārga, bet arī veicina pārtikas izšķērdēšanu. Ir daži triki, lai nodrošinātu, ka avokado tiek saglabāts svaigs ilgāk.

Kā uzglabāt veselu avokado?

Ja esi iegādājies avokado, kas vēl nav nobriedis, labākais veids, kā uzglabāt tos, ir novietot to uz virsmas, prom no citiem augļiem un dārzeņiem. Negatavs avokado parasti nostāvēs uz galda četras līdz piecas dienas. Tomēr, tā kā avokado var būt sarežģīti nosekot līdzi gatavības pakāpei, ir svarīgi katru dienu to pārbaudīt. Avokado ir nogatavojies, kad piespiežot ar pirkstu galiem tas ir nedaudz mīksts, bet ar tumši zaļu līdz melnu mizu ar nelīdzenu tekstūru.

Ja avokado jau ir nogatavojies vai tuvojas gatavības stadija, var to ievietot ledusskapī, kur tas saglabāsies svaigs vairākas dienas, atkarībā no gatavības pakāpes. Ieliekot avokado ledusskapī, vislabāk to uzglabāt hermētiskā pārtikas uzglabāšanas traukā vai ledusskapja atvilktnē. Vienkārši ņem vērā, ka, ja tas atradīsies kopā ar banāniem vai āboliem, etilēna gāze no šiem augļiem paātrinās nogatavošanās procesu, tāpēc pārbaudi avokado bieži.

Kā uzglabāt sagrieztu avokado?

Dažreiz ēšanas kāre ir lielāka par vēderu, un pāri paliek sagriezts avokado. Ja avokado jau ir sagriezts kubiņos vai biezenī, vislabākais veids ir uzglabāt to pārtikas uzglabāšanas traukā. Tomēr tā vietā, lai izmantotu atbilstošo augšdaļu, pārklāj trauku ar pārtikas plēvi, pārliecinoties, ka iesaiņojums nonāk tiešā saskarē ar avokado un tajā nav gaisa kabatu. Tas palīdzēs novērst skābekļa iekļūšanu augļa mīkstumā, lai tas nepaliktu brūns. Daži cilvēki pievieno arī spiestu svaigu laima vai citrona sulu, taču tas acīmredzami maina avokado garšu un ne vienmēr ir iedarbīga metode.

Iespējams, ka daļa avokado mīkstuma kļūs brūna, taču to vienmēr var nokasīt un izmest šos gabaliņus. Ja tas ir labi uzglabāts, avokado mīkstumam vajadzētu nostāvēt ledusskapī vēl vienu vai divas dienas.

Var arī uzglabāt pusi avokado ar neskartu mizu un kauliņu. Faktiski mizas un kauliņa atstāšana palīdz novērst oksidēšanos un saglabā augļa mīkstumu svaigu. Vienkāršākais veids, kā saglabāt pusi no augļa, ir ieziest mīkstumu ar olīveļļu vai laima sulu un pēc tam visu, arī mizu, cieši ietīt pārtikas plēvē un ievietot to ledusskapī. Šādi tam vajadzētu saglabāties apmēram divas dienas.

Vēl viens veids, kā uzglabāt pusi avokado, ir ievietot to ar griezto pusi uz leju hermētiskā traukā, kura apakšā ir nedaudz ūdens. Ūdens palīdz uzturēt mīkstumu un kauliņu mitru, nepaātrinot novecošanās procesu. Pat tad, ja daļa no mīkstuma ir kļuvusi brūna, to ir viegli noņemt, un augli droši var lietot uzturā.

Vai var saldēt avokado?

Jā, nogatavojušos avokado var pilnībā sasaldēt, un ir daži veidi, kā to izdarīt. Vienkārši zini, ka avokado sasaldēšana maina augļa krēmīgo tekstūru, tāpēc, lai gan joprojām vat izmantot saldētu avokado smūtijā un biezeņos, to nebūs patīkami ēst vienkārši tāpat.

Lai sasaldētu avokado pusi, nomizo to un izņem kauliņu. Pēc tam apslacini to ar citrona vai laima sulu un visu cieši pārklāj ar pārtikas plēvi. Lai vēl vairāk samazinātu avokado saskari ar skābekli, ievieto to vakuumā noslēgtā maisiņā vai hermētiskā plastmasas maisiņā.

Ja plāno izmantot saldēto avokado smūtija vai mērces pagatavošanai, vispirms labāk to sasmalcini. Izmantojot blenderi, sasmalcini avokado ar ēdamkaroti citrona vai laima sulas, līdz tas ir vienmērīgā tekstūrā. Pēc tam ievieto biezeni hermētiskā saldētavas maisiņā, saldētavā avokado var tikt uzglabāts apmēram četrus mēnešus.

Lasi arī:

Kā pareizi uzglabāt eļļu?

Populārā keto diēta

RECEPTE: Pildīts avokado vakariņām

Viegli pagatavojama avokado sejas maska

Avokado, Photo by Thought Catalog on Unsplash

Avokado, Photo by Thought Catalog on Unsplash

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Похожие советы

Загружаем...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Загружаем...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas