Вы используете старую версию браузера, некоторые интерфейсы могут работать. Мы рекомендуем вам обновить ваш браузер!

Kā zināt, vai ledusskapim uzstādīta pareiza temperatūra?

Ledusskapis, Photo by Max Vakhtbovych from Pexels

Ledusskapis, Photo by Max Vakhtbovych from Pexels

Ledusskapji un saldētavas ir viena no retajām ierīcēm, kas darbojas 24/7. Cik bieži Tu pārbaudi, vai tas darbojas pareizi? Varētu šķist, ka zini, ja ledusskapis nedarbosies, tad vai nu dārzeņi sasals, vai piens būs silts, taču tas, ka ledusskapim nav uzstādīta pareizā temperatūra, ne vienmēr ir tik acīmredzami.

Kāpēc ir svarīgi noregulēt pareizu temperatūru ledusskapim?

Ir svarīgi regulāri pārbaudīt mūsu ledusskapju un saldētavu temperatūru, lai nodrošinātu, ka mūsu pārtika ir droša. Tikai grāds vai divi pārāk daudz var nozīmēt, ka ēdiens var sabojāties, kas var radīt risku Tev un Tavai ģimenei saslimt ar pārtikas izraisītām slimībām.

Mūsdienu ledusskapji ir daudz uzticamāki pareizas temperatūras uzturēšanā, taču to joprojām ir vērts pārbaudīt, it īpaši, ja Tev ir vecāks ledusskapja modelis.

Pareizā temperatūra ledusskapim

Ledusskapja temperatūrai jābūt no 0 ⁰C līdz 4⁰C, jo lielākā daļa baktēriju, kas izraisa saindēšanos ar pārtiku, nespēj vairoties šajā temperatūrā.

Ledusskapja termometra izmantošana ir labākais veids, kā noteikt ledusskapja temperatūru, taču, ja Tev nav ledusskapī termometra, vari arī izmērīt ledusskapja temperatūru, ieliekot standarta āra termometru, ievietojot to ledusskapī. Nākamajā rītā pirmo reizi atverot ledusskapi, apskaties temperatūru.

Ja ledusskapis ir pārāk silts, maini temperatūru, regulējot ledusskapja temperatūras pogu. Ja tas ir jādara, maini temperatūru pakāpeniski, paaugstinot vai pazeminiet temperatūru tikai par vienu soli 24 stundās, līdz tiek sasniegta pareizā temperatūra, atkārtojot temperatūras mērīšanu.

Citas lietas, kas jums jāzina par ledusskapja temperatūru:

  • Nepārpildi ledusskapi. Ir jābūt pietiekami daudz vietai, lai vēsais gaiss varētu cirkulēt ap pārtiku, lai tā būtu auksta, tāpēc nepiepildi ledusskapi pārāk pilnu un izvairies no pārtikas novietošanas pret ledusskapja sienām.
  • Kad laiks ir siltāks, var maksāt ledusskapī samazināt temeperatūru, lai kompensētu silto gaisu, kas ledusskapī ieplūdīs, atverot durvis.
  • Pārliecinies, vai ap ledusskapja durvīm ir pilnīgs blīvējums, lai aukstais gaiss nevarētu izplūst. Viens veids, kā to pārbaudīt, ir ievietot papīra gabalu ledusskapja blīvē un aizvērt durvis. Ja papīrs stingri turas vietā, ar blīvējumu nav problēmu.

Pareizā temperatūra saldētavai

Saldētavā jābūt -18⁰C. Izmanto ledusskapja termometru, lai noteiktu saldētavas temperatūru. Arī saldētavas temperatūras mērīšanai var izmantot āra stikla termometru.

Kas vēl jāzina par saldētavām:

  • Saldētavas darbojas labāk un ir efektīvākas, ja tās ir pilnas vai gandrīz pilnas, jo apkārtējā gaisa daudzums, ko atdzesēt, ir mazāks. Ja saldētava nav ļoti pilna, ievieto saldētavā dažas plastmasas pudeles ar ūdeni. Bet neaizmirsti, ka ūdens sasalstot izplešas, tādēļ nepiepildi ūdens pudeli pilnu!
  • Ja saldētavā vienlaikus ievieto daudz pārtiku, vispirms mēģini to atdzesēt ledusskapī. Ievietojiet saldētavā pārtiku, kas ir istabas temperatūrā, tas prasīs intensīvāku dzesēšanu.
  • Ja Tev ir atsevišķa saldētava, kas atrodas, piemēram, garāžā, ir svarīgi regulāri pārbaudīt tās temperatūru. Gaisa temperatūra vietās, kuras netiek vienmērīgi apkurinātas un apdzīvotas, var būt ekstrēmāka un mainīga, kas nozīmē, ka saldētavai ir jāstrādā vairāk, lai uzturētu aukstu iekšējo temperatūru.
  • Ja saldētavā ir liels ledus uzkrājums (vairāk nekā 5 cm), tas ir jāatkausē, lai atbrīvotos no ledus.

Lasi arī:

Загружаем...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...