Вы используете старую версию браузера, некоторые интерфейсы могут работать. Мы рекомендуем вам обновить ваш браузер!

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Medus pozitīvās un negatīvās īpašības

Medus, https://youtu.be/y4ZqCcN-F0M

Medus, https://youtu.be/y4ZqCcN-F0M

Medus ir īsts brīnumlīdzeklis. Tas ārstē neskaitāmas kaites, lieliski noder skaistumopšanā, turklāt vispār nebojājas! Lai arī medus ir veselīgs, pārspīlēt ar tā lietošanu gan nekādā gadījumā nevajadzētu, jo kā jau visam, tam ir gan pozitīvās, gan negatīvās īpašības.

Medus pozitīvās īpašības

Medus ir ļoti veselīgs, ne velti tam jābūt katrās mājās. Šis dabīgais produkts stiprina imūnsistēmu, satur enzīmus, antioksidantus, minerālvielas, ogļhidrātus un vitamīnus. Tas ir kā pirmā palīdzība saaukstēšanās gadījumos. Profilaktiski tiek lietots pie dažādām elpceļu saslimšanām, iekaisuša kakla ārstēšanai, pret bezmiegu un tiek likts arī uz brūcēm.

Antioksidantiem piepildītākais medus ir tumšais medus.

Medus lieliski noder personām, kurām svarīgi saglabāt stabilu cukura līmeni asinīs.

Dabīgo ogļhidrātu dēļ medus atjauno organisma enerģiju un spēku, līdz ar to samazina arī nogurumu. Tā kā medus sniedz enerģiju, to var ēst pirms fiziskas slodzes darba vai treniņiem. Tāpat arī palīdz atmosties no rītiem.

Medum piemīt antiseptiskas īpašības. To var izmantot arī, lai ārstētu gan apdegumus, gan brūces. Antibakteriālās vielas, kas iznīcina infekcijas un baktērijas, palīdz uzturēt brūces un apdeguma vietas tīras, kā arī veicina to dzīšanu. Pateicoties antiseptiskajām īpašībām, medu lieto iekaisušas sejas ādas procedūrām, piemērām, kā maskas pret pūtītēm.

Medus samazina arī pampumu un sāpes. Kompreses ar medu lieto uz sasitumiem, artrīta gadījumos.

Medus negatīvās īpašības

Jāatceras, ka medus, lai arī nav tik kaitīgs kā tīrs cukurs un ir piemērojamāks diabētiķiem, tas tomēr tik un tā satur ļoti daudz cukurus – aptuveni 82%.

Medu nevajadzētu dot zīdaiņiem līdz 12 mēnešu vecumam. Medus satur putekļu daļiņas, kurās var būt baktēriju sporas, kas izraisa botulismu. Zīdaiņiem trūkst izturības pret daudziem mikrobiem.

Tiem, kuriem ir nosliece uz alerģijām, vajadzētu būt uzmanīgiem, ēdot medu. Neskatoties uz to, ka alerģija pret medu ir reta, tomēr tā ir. Bišu produkti var izraisīt nopietnu alerģisku reakciju.

Lasi arī:

Medus, https://youtu.be/y4ZqCcN-F0M

Medus, https://youtu.be/y4ZqCcN-F0M

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Похожие советы

Загружаем...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas