Вы используете старую версию браузера, некоторые интерфейсы могут работать. Мы рекомендуем вам обновить ваш браузер!

Pikniks vasarā: Kā saglabāt ēdienu svaigu ilgāk?

Pikniks, Photo by Kate Hliznitsova on Unsplash

Pikniks, Photo by Kate Hliznitsova on Unsplash

Pikniks vasarā ir neatņemama šīs sezonas sastāvdaļa. Lai tas patiešām sagādātu patīkamu pēcgaršu arī pavisam karstās dienās, jāparūpējas, lai ēdiens piknika laikā paliktu svaigs pēc iespējas ilgāk. Karstums, tiešie saules stari, mušas un citi apstākļi pat pāris stundu laikā var pārtiku padarīt metamu laukā. Lūk, daži, bet noderīgi ieteikumi, kā saglabāt ēdienu svaigu ilgāk!

Pēc iespējas vairāk ēnā!

Centies ēdienu turēt pēc iespējas vairāk ēnā. Saulē viss bojājas daudz ātrāk – vīst, kūst, apkalst. Lai nodrošinātu ēnu – pikniku taisi zem nojumes, liela koka tuvumā vai kāda cita “saules šķēršļa” tuvumā.

Nosedz ēdienu!

Nosedzot ēdienu tas tiek pasargāts ne tikai no saules stariem, bet arī no mušām. Atceries, ka nekādā gadījumā karstā laikā ēdiena nosegšanai nevajag izmantot plēves izstrādājumus un plastmasu – zem tiem veidosies kondensāts un ēdiens kļūs mitrs, turklāt plēve radīs siltumnīcas efektu, kas ēdienu vēl vairāk uzkarsēs. Tā vietā vari izmantot kokvilnas vai lina dvielīti vai galdautu, piemēram, nosedzot pīrādziņus, cepumus un citus sausos ēdienus. Labākais materiāls, ar ko nosegt ēdienu, ir folija. Tā ļauj maksimāli saglabāt ēdiena temperatūru, nelaiž cauri saules gaismu, neuzkarst. Vēss ēdiens ilgāk saglabāsies vēss, bet karsts ēdiens uzturēs siltumu ilgāk.

Dzesē!

Ēdienus un dzērienus, kurus paredzēts lietot atdzesētus, centies arī tādus uzturēt. Tas protams, nav viegli cepinošos laikapstākļos, tomēr ne neiespējami. Tādos gadījumos lieliski noder aukstuma somas un ūdens tuvums. Par aukstuma somām nav daudz ko teikt – ievieto ledus maisus vai speciālos aukstuma somas ledus klucīšus, lai tā uzturētu aukstumu. Savukārt, par ūdens izmantošanu bieži mēdzam piemirst, tomēr tā ir lieliska metode, kā uzturēt ēdienu, kas nevar samirkt, vēsu, piemēram, dzērienu pudeles, dažādus biezas mizas augļus, piemēram, arbūzu, ābolus (ja gribas dzestru augli ēst). Atliek vien ievietot vēlamo saturu izturīgā maisā, aizsiet to un iegremdēt ūdenī, nostiprinot to, piemēram, piesienot pie kāda krastā izturīga koka, akmens vai cita priekšmeta, lai maiss ar saturu netiek aizvilkts ūdenstilpnē ar straumi.


Загружаем...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...