Вы используете старую версию браузера, некоторые интерфейсы могут работать. Мы рекомендуем вам обновить ваш браузер!

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Recepte: Brūkleņu vai citu ogu liķieris

Brūkleņu un citu ogu liķieri, Image by Bruno /Germany from Pixabay

Brūkleņu un citu ogu liķieri, Image by Bruno /Germany from Pixabay

Vai vēlies jau pēc diviem mēnešiem baudīt pašu gatavotu liķieri? Šis ir īstais laiks, lai to pagatavotu! Pagatavo brūkleņu, dzērveņu, cidoniju un citu ogu un augļu liķieri!

Nepieciešams:

  • 1 kg ogas
  • 1 kg cukurs
  • 1l degvīns

Pagatavošana:

Liķiera pagatavošanai var izmantot praktiski jebkuras ogas un augļus, galvenais nosacījums – lai tie ir svaigi, tīri un nav bojāti. Jārēķinās, ka mīkstu ogu un augļu izmantošanas rezultātā liķieris var izdoties nedaudz duļķains pēc skata, tomēr garšas ziņā tam jābūt lieliskam! Tādēļ labāk gan izmantot citas ogas vai augļus, piemēram, cidonijas.

Tīras, sausas ogas liek 3 l burkā. Jāseko līdzi, lai apjoma ziņā netiktu piepildīts vairāk kā 80% no burkas. Ogas pārber ar cukuru un nostādina pāris dienas, lai tas izkūst. Kad tas noticis, pāri pārlej degvīnu un cieši aizvāko. Burku noliek tumsā uz 30 – 40 dienām, katru dienu nedaudz pakratot burku.

Pēc tam ogas izkāš un liķieri pilda pudelēs. Stiprinātās un saldinātās ogas var izmantot pieaugušo desertos vai ēst tāpat.

Atceries – alkohola lietošanai ir negatīva ietekme, tādēļ, ja jūti, ka liķieris Tev ir par daudz vai saproti, ka tev rodas pārlieku liela vēlme to pagaršot, griezies pie speciālista.

Lasi arī:

Brūkleņu un citu ogu liķieri, Image by Bruno /Germany from Pixabay

Brūkleņu un citu ogu liķieri, Image by Bruno /Germany from Pixabay

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Похожие советы

Загружаем...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas